Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forța de muncă din România a impulsionat creșterea economică în Danemarca. 40% dintre muncitori, străini: "Un succes uriaș"
WhatsApp
Forța de muncă românească și poloneză a impulsionat creșterea economică în Danemarca. Economist: "Un succes uriaș - atât de mulți oameni au venit să lucreze  anul trecut“

Un număr record de cetățeni polonezi și români, în special, au venit anul trecut în Danemarca pentru a munci. Afluxul mare a împiedicat afectarea pieței muncii, potrivit unui economist.

Anul trecut, 31.600 de persoane au imigrat pentru a munci în Danemarca, conform unui raport al Statistics Denmark. „Mai exact, forța de muncă străină a determinat aproximativ 40% din creșterea totală a ocupării forței de muncă în ultimii trei ani“, afirmă Tore Stramer, economist-șef în cadrul Camerei de Comerț daneze.

Forța de muncă din România a impulsionat creșterea economică în Danemarca

 

Acest lucru corespunde unei creșteri de 24% față de anul precedent și nu a mai fost înregistrat un nivel mai ridicat în toată perioada de existență a statisticilor, care datează din 1997.

În ultimii zece ani, în medie, puțin peste 21.000 de persoane au primit un permis de ședere în Danemarca pentru a lucra. „Acest lucru este remarcabil, deoarece este cel mai ridicat nivel din toată durata de viață a statisticilor“, scrie Tore Stramer, economist șef la Dansk Erhverv și de la Als, într-un comentariu.

6.000 de muncitori români au plecat în Danemarca, doar anul trecut

 

Într-o perioadă de mare penurie de forță de muncă, companiile daneze au reușit să recruteze forță de muncă în străinătate. Aceasta este o poveste de mare succes care asigură creșterea și stabilitatea economiei daneze în perioada de după pandemia de coronavirus.

Afluxul mare de forță de muncă străină a ținut la distanță amenințarea lipsei forței de muncă și a asigurat o creștere ridicată și stabilă a economiei daneze. Majoritatea celor 31.600 de lucrători străini proveneau din România și Polonia.

Mai exact, 6.000 de cetățeni români au venit în Danemarca pentru a munci anul trecut, în timp ce 3.700 de persoane au venit din Polonia.

40% dintre muncitorii din Danemarca sunt străini. Economist: "Un succes uriaș"

 

În prezent, ocuparea forței de muncă în această țară continuă să înregistreze recorduri, chiar dacă un mediu economic incert, cu o inflație galopantă, încearcă să pună piedici. Iar acest lucru se datorează în principal forței de muncă străine", continuă Tore Stramer.

Afluxul mare de forță de muncă străină a fost forța motrice absolută din spatele creșterii surprinzător de puternice a ocupării forței de muncă din ultimii ani.

Mai exact, forța de muncă străină a determinat aproximativ 40% din creșterea totală a ocupării forței de muncă în ultimii trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel