Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Iordache rămâne cu titlul de doctor. CNATDCU a stabilit că doar 3%-4% din teza de doctorat a fost plagiat
WhatsApp
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anulat titlurile de doctor mai multor "personalităţi" din lumea politică şi nu numai, însă Florin Iordache a "scăpat", anunță jurnalista Emilia Șercan.

Din informaţiile publicate de Şercan reiese că Florin Iordache, politician acuzat şi el de plagiat, a fost „iertat" întrucât nu ar fi plagiat "decât" un procent de 3% - 4% din teza de doctorat, astfel că a rămas cu titlul de doctor.

"Câteva știri "fierbinți" din ședința de azi a CNATDCU:

1. Florin Iordache rămâne cu titlul de doctor. În cazul lui s-a constatat un procent de 3% - 4% plagiat, iar pe bază de precedent, nah, poate să își păstreze titlul.

2. Lui Ionuț Vulpescu, însă, i s-a retras titlul de doctor pentru doar 16 pagini plagiate. Dar, na, altă comisie, alte rigori. Vulpescu are în acest moment la dispoziție cale de atac.

3. Generalul SRI (r) Sorin Cosma rămâne definitiv fără titlul de doctor după ce contestațiile le-au fost respinse. Alături de el, încă un lot consistent de foști angajați SRI, doctori plagiatori de la Academia SRI.

4. Fiica și ginerele lui Gabriel Oprea, Ana Maria Tudor și Alexandru Marius Tudor, au rămas și ei definitiv fără titlul de doctor după ce contestațiile le-au fost respinse.

5. Corina Mihaela Jîjîie, fostă judecătoare la ICCJ, cu doctorat la Academia SRI, rămâne și ea definitiv fără titlul de doctor.

6. Andrei Daniel Moldoveanu, fostul șef al Comunității Naționale de Informații și fost consilier al președintelui Traian Băsescu, rămâne și el fără titlul de doctor. Poate contesta.

7. Analiza tezei lui Bogdan Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, nu poate fi închisă pentru că Academia de Poliție refuză de mai bine de un an să pună toate documentele la dispoziția CNATDCU.

8. Analiza tezei procurorului Codruț Olaru, blocată în CNATDCU timp de doi ani, rămâne blocată în continuare pentru că după ce am arătat că s-a încercat spălarea acestuia în octombrie într-un articol amplu pe PressOne, s-a găsit un nou viciu: rapoartele de lucru nu au fost semnate de membrii comisiei de experți.

Concluzie: acolo unde se vrea - vezi cazul lui Ionuț Vulpescu - se poate, acolo unde nu se vrea - vezi cazul lui Codruț Olaru - nu se poate. Însă cât să nu se poată, mă întreb și eu?", este mesajul postat de Emilia Șercan pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel