Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu, răfuială cu PSD, în Parlament: „Începem reforma în toate cotloanele statului. Oprim 30 de ani de furt pesedist“
WhatsApp
Premierul Florin Cîțu a participat, luni, la prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021. Mometul nu a fost ocolit de momente tensionate între Opoziție și actuala coaliție de Guevrnare.

Scandal, luni, în Parlament, la dezbaterile privind bugetul pentru anul 2021, după discursului Premierului Florin Cîțu, care a avut o alocuțiune presărată cu ironii și „înțepături“ la adresa PSD.

„Stimaţi colegi ai coaliţiei, stimaţi colegi din PNL, fără modestie vă spun că acest buget e cea mai importantă realizare de când am început această guvernare. E primul buget al acestui mandat de 4 ani al unei guvernări de centru-dreapta şi o să mă asigur, alături de colegii mei, că o să fie o guvernare de succes care o să aducă o viaţă mai bună pentru toţi românii.

O să reuşim şi vom aduce reformă şi investiţii. Am tratat acest buget cu mare simţ de răspundere şi aici aş vrea să le mulţumesc colegilor din PNL pentru că votul lor e cel care m-a desemnat premier, m-a onorat şi mă responsabilizează. Este adevărat suntem o coaliţie în Guvern, iar PNL are cea mai mare pondere în această coaliţie. E responsabilitatea mea să mă asigur că PNL se va achita de toate îndatoririle acestei guvernări. 

Acest buget este are două elemente definitorii la care țin foarte mult. Începem reforma în toate cotloanele statului. Oprim 30 de ani de furt pesedist. Doi: Drumul României este în Europa. Garantăm românilor siguranță și securitate. O să mă adresez parlamentarilor PSD, să-și ia un pix, o foaie și să-și ia notițe, cei care știu să scrie, bineînțeles”, a spus Florin Cîțu în plen.

PSD, cu bebeluși de jucărie în plen

 

„Veniturile în sectorul bugetar trebuie să fie transparente și legate direct de performanță. Ajunge, nu se mai poate! Oprim mafia pesedistă care ne-a ușurat la buzunare ani de zile. (...) Aștept ca managerii plătiți cu mii de euro să vină cu un plan de restructurare. Dacă nu pot, să spună acum sau să demisioneze, să nu le spun eu să plece”.

Parlamentarii Partidului Social Democrat au adus bebeluși de jucărie și i-au fluturat în timpul discursului din plenul Camerei Deputaților al premierului Florin Cîțu. Ei au scandat: alocații, alocații. Replica lui Cîțu: ”Credeam că ați depășit vârsta copiilor. Știu că vreți alocații, dar pentru asta trebuie să vă înscrieți la școală”.

„Probabil, păpușile pe care le-ați adus sunt păpușile pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare. Românii au capacitatea de a judeca și nu vă mai țineți de astfel de comportamente lipsite complet de civilizație și bun simț. (...) Domnule Popa, vă rog frumos să părăsiți tribuna, vorbește primul ministru! Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportați civilizat! Lăsați circul!”, a spus Ludovic Orban. 

Cîțu: „Începem reforma în toate cotloanele statului. Oprim 30 de ani de furt pesedist“

 

„Românii trebuie să ştie că PSD ţipă aici în Parlament nu pentru că nu sunt de acord cu el, ci pentru că nu îl înţeleg. Sunt disperaţi şi îşi dau seama că nu vor mai putea fura timp de 4 ani de zile.

PSD țipă pentru că nu mai poate fură, este un țipăt al disperării. Ei nu înțeleg bugetul, țipă și înjură. Și țipă pentru că, pentru prima oară în ultimii 30 de ani cineva are curajul să le spună: ajunge!”, a mai spus premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel