Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîţu: „Nu vom mai închide! Eu nu voi închide pieţele, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia”
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a susţinut, marţi seara, că, în cazul unor noi restricţii provocate de pandemie, nu vor mai fi închise pieţele agroalimentare şi nici mall-urile.
Florin Cîţu: „Nu vom mai închide! Eu nu voi închide pieţele, nu voi închide mall-urile, nu voi închide economia”

„Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face. Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar”, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Întrebat despre scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, premierul a spus că speră ca „Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie”.

 

Cîțu: „Acest val patru nu ar trebui să se întâmple”



El a subliniat că se va face tot ceea ce ţine de autorităţi pentru a nu ajunge acolo.

„Acum avem un vaccin, un vaccin care poate opri această pandemie. Trebuie doar să ne vaccinăm. (...) Este singura soluţie. (...) Acest val patru nu ar trebui să se întâmple (...). Aş vrea să ajungem cumva la toţi românii să le spunem că soluţia este vaccinarea. (...) Dacă ne vaccinăm nu ajungem acolo”, a afirmat Cîţu.

În ceea ce priveşte propunerea prezentată de ministrul Sănătăţii ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricţionat în locurile neesenţiale în weekend, premierul a precizat că va vorbi mai întâi cu specialiştii.

„Au venit multe propuneri şi data trecută de la Ministerul Sănătăţii, unele dintre ele le-am acceptat, pe altele nu le-am acceptat (...). Să văd ce spun şi specialiştii şi apoi vom lua o decizie în cunoştinţă de cauză”, a subliniat Cîţu.

 

Cîţu a spus că l-a „mâhnit” declaraţia lui Orban



În cazul în care se va ajunge iar la o rată de infectare mai mare de 1 la mie, se va reveni la condiţiile existente pentru acest scenariu, a adăugat premierul.

În altă ordine de idei, Florin Cîţu a spus că l-a „mâhnit” declaraţia lui Ludovic Orban referitoare la stabilirea ţintelor campaniei de vaccinare.

„Aş fi vrut, de fapt, mai mult să aud despre ceea de a făcut domnul Ludovic Orban pentru campania de vaccinare (...). Mă aşteptam de la preşedintele celui mai mare partid din coaliţia de guvernare să vină şi să susţină campania de vaccinare şi să spună că 'uite, am făcut şi facem mai departe şi vrem să avem această campanie de vaccinare'”, a spus premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel