Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu despre demisiile miniștrilor USR PLUS: "S-au comportat ca niște copii răsfățați"
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, referitor la anunţul privind retragerea din Guvern a miniştrilor USR PLUS, că trebuie să vadă mai întâi documentele, menţionând că "răul cel mai mare pentru România a fost făcut când USR PLUS s-a asociat cu AUR, un partid extremist". 

Cîţu a mai spus că miniştrii USR PLUS s-au comportat ca "nişte copii răsfăţaţi", menţionând că în acest moment este vorba de interesele românilor.

"Era normal când depui o moţiune alături de AUR să-şi dai demisia din Guvern. Eu nu am văzut nimic, să vedem mai întâi documentele, dar eu cred că răul pentru România a fost făcut atunci când s-au asociat cu AUR. Acela este cel mai mare rău. (...) Staţi să începem să primim demisiile, încă nu am documentele, deci nu are sens să discutăm aceste lucruri. Cred că au fost declaraţii, am mai văzut declaraţii în această perioadă, dar repet, cel mai mare rău pentru România a fost făcut când s-au asociat cu AUR, acest partid", a adăugat Florin Cîţu.

El a menţionat că va vedea care sunt paşii următori când va primi documentele de demisie.

"Am spus că în România coaliţia de dreapta este cea care trebuie să guverneze, dar e adevărat că este complicat atunci când cei de dreapta sau cei pe care îi credeam de dreapta se asociază cu un partid extremist, după aceea îi vor lângă şi pe socialişti, se pare că nu erau de dreapta, ci doar credeam noi", a adăugat premierul.

El a susţinut că sunt multe proiecte care trebuie adoptate în perioada următoare, menţionând că miniştrii USR PLUS s-au comportat "ca nişte copii răsfăţaţi".

"Noi vrem să guvernăm România, nu este vorba de împăcare, ci de interesele Românilor şi aici s-au comportat, din păcate, ca nişte copii răsfăţaţi", a adăugat premierul.

USR PLUS au legitimat un partid extremist

 

Cîţu a mai spus că singura certitudine este că cei de la USR PLUS au legitimat un partid extremist.

"Au semnat alături de el o moţiune împotriva lor, ceea ce numai Dragnea a mai făcut. Deci două dintr-o lovitură: l-au legitimat pe Dragnea şi au legitimat şi un partid extremist. Singura certitudine pe care o avem acum este că au făcut o schemă a lui Dragnea şi au semnat cu AUR. (...) Certitudinea este că cei de la USR PLUS au legitimat un partid extremist şi au copiat metoda Dragnea", a afirmat Cîţu.

Întrebat dacă ar conduce un guvern susţinut de PSD, el a spus: "Nu văd cum se poate face asta. (...) Nu folosesc metodele lui Dragnea, nu dau propriul Guvern jos".

Cîţu a mai afirmat că va face o nouă majoritate prin negocieri.

"Am arătat că am construit în jurul meu o echipă şi am pornit cu câţiva oameni în spate şi acum am aproape tot partidul, veţi vedea că şi în Parlament voi reuşi să fac o majoritate", a adăugat Cîţu, fără să precizeze cu cine ar putea face majoritatea.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat, luni seară, că miniştrii acestei formaţiuni se retrag din Cabinetul Florin Cîţu şi că îşi vor depune demisiile marţi dimineaţa.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel