Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu anunță vremurile grele pentru România până în 2024 și-i acuză pe Isărescu și Câciu
WhatsApp
Florin Cîțu avertizează asupra perioadei grele pe care va continua să o traverseze România. 
Florin Cîțu, atac dur către PSD: Situația este atât de gravă pentru că PSD este incapabil, fură sau pentru că are alte ordine?

Cîțu, de profesie economist, spune că inflația va continua să fie uriașă, până cel puțin în 2024. 

"BNR recunoaște că a scăpat inflația de sub control. Urmează dobânzi mai mari și o rată a inflației cu două cifre până în 2024 cel puțin. BNR confirmă că cel puțin 65% din rata inflației se datorează factorilor interni (așa cum am tot spus). BNR influențează CORE2. "Rata anuală a inflației CORE2 ajustat și-a accentuat trendul ascendent în prima lună a trimestrului II, inclusiv în raport cu previziunile, dar și l-a temperat apoi, ajungând la 9,1 la sută în luna mai, de la 7,1 la sută în martie," a transmis Cîțu.

Cîțu spune că mingea se află în curtea instituțiilor conduse de Mugur Isărescu și Florin Câciu

 

Totodată, fostul premier spune că soluția pentru scăderea inflației și a dobânzilor se află la BNR și la Ministerul Finanțelor. 

"Excedentul de cerere alimentează creșterea prețurilor în continuare. Prețurile sunt determinate de cerere și ofertă. Atât timp cât există excedent de cerere prețurile nu au cum să scadă. Din contră, vor continua să crească într-un ritm accelerat alimentând rata inflației în perioada următoare. Din păcate, BNR confirmă că în acest moment aleargă după rata inflației. Evoluția face probabilă o reamplificare vizibil peste așteptări a excedentului de cerere agregată în acest interval, dar relativ moderată."Soluția pentru inflație mica și dobânzi mici? La BNR+MF. Responsabilitatea pentru inflație mare și dobânzi mari?" se întreabă Cîțu. 

De la apogeu la declin. Cîțu a ajuns în câteva luni de la funcția de premier la cea de simplu membru de partid 

 

Florin Cîțu a trecut foarte rapid de la apogeu la declin. După ce cu doar câteva luni în urmă avea puterea deplină în PNL, fiind atât premier cât și președintele partidului, recent i s-a cerut demisia și din funcția de președinte al Senatului. 

Florin Cîţu a declarat, miercuri, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului după ce liderul partidului, premierul Nicolae Ciucă, şi secretarul general al PNL i-au cerut acest lucru, transmiţându-i că i s-a retras sprijinul politic.

"Preşedintele partidului şi secretarul general mi-au cerut demisia, mi s-a spus că mi s-a retras sprijinul partidului, e o funcţie politică. Bineînţeles că în aceste condiţii nu am vrut să îi pun în situaţia penibilă pe colegii mei, unii dintre ei, să voteze împotriva conducerii partidului şi am decis, am luat această decizie personal, pentru a nu crea probleme Partidului Naţional Liberal. Totdeauna m-a interesat imaginea PNL", a precizat Cîţu, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Lui Cîțu i s-au reproșat acuzațiile pe care le-a făcut în ultima perioadă



El a adăugat că i s-au reproşat declaraţiile pe care le-a făcut de "ani de zile" împotriva unor măsuri care "fac rău românilor", menţionând că acele măsuri vin de la PSD.

"Declaraţiile care sunt aceleaşi de ani de zile împotriva unor măsuri care fac rău românilor. Acele măsuri vin de la PSD, asta este problema, dar sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că Partidul Naţional Liberal trebuie să stea aproape de antreprenori, trebuie să stea aproape de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive", a afirmat Cîţu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel