Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîţu anunţă prelungirea stării de alertă: "Vom renunţa la o parte dintre restricţii"
WhatsApp
Premierul Florin Cîţu anunţă prelungirea stării de alertă, însă de data aceasta se va renunţa la o parte dintre restricţii.

"Da, prelungim starea de alertă", a declarat Florin Cîţu.

Premierul a precizat că se va renunţa la o parte dintre restricţiile în vigoare.

"Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. Spre exemplu,  în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul nu mai au sens să fie în OUG şi vom scoate acele restricţii pentru schi. Avem restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea le vom scoate", a mai precizat Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu: "Guvernul iese în stradă"

Premierul Florin Cîțu spune că Executivul discută toate scenariile referitoare la relaxarea restricțiilor, însă acest lucru nu va fi posibil fără un grad mare de vaccinare anti-Covid-19.

„Discutăm despre toate restricțiile și vrem să le relaxăm și toate sunt legate de rata de vaccinare. Inclusiv această restricție o luăm în calcul de a o relaxa”, este spune Florin Cîțu.

 

Va fi eliminată obligativitatea purtării măştii?

 

El a fost întrebat dacă obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiul liber ar putea fi eliminată dacă gradul de vaccinare depășește 50%.

Totodată, chestionat dacă relaxarea ar putea fi introdusă zonal, în funcție de gradul de vaccinare, premierul a spus că încă nu există o decizie.

„Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să-și poată continua viața și să revină la normalitate”, adaugă Cîțu.

Premierul respinge varianta ca relaxarea unor restricții să aibă loc înainte de 1 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel