Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu a devenit oficial președinte al Senatului. Decizia Senatului, publicată în Monitorul Oficial
WhatsApp
Florin Cîțu a fost desemnat președinte al camerei superioare a Parlamentului. Decizia Senatului a fost publicată, joi seara, în Monitorul Oficial.
florin-citu

Florin Cîțu a fost ales, marți, președinte al Senatului, cu 82 de voturi, după ce Anca Dragu, senatoare USR, a fost revocată din funcție. Pentru ca premierul interimar să-și poată prelua noua funcție în stat era nevoie de învestirea noului guvern, condus de Nicolae Ciucă, ceea ce s-a întâmplat joi.

Senatoarea USR Anca Dragu a anunțat că partidul său va ataca la Curtea Constituțională revocarea sa din funcția de președinte al Senatului, pe care o consideră nemotivată. CCR a informat că va dezbate la 16 decembrie sesizarea USR.

Până vineri, când Florin Cîțu va prelua oficial funcția de lider al Senatorului, senatoarea PNL Alina Gorghiu a fost cea mandatată de Biroul Permanent al Senatului să conducă forul legislativ.

Și Camera Deputaţilor și-a ales marți un nou președinte: Marcel Ciolacu, liderul PSD. Funcția a devenit vacantă după ce Ludovic Orban a demisionat  în 13 octombrie, după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului, iar funcţia a rămas oficial vacantă în 18 octombrie, după ce plenul a votat hotărârea în acest sens.

 

Cum justifică Florin Cîțu alianța cu PSD: "Românii ne-au votat pentru o Românie liberală" 

 

Românii au votat PNL pentru o Românie liberală și pentru principiile liberale, spune Florin Cîțu. Președintele liberalilor a fost întrebat ce le spune celor care acuză PNL că a adus PSD la guvernare: „Vă garantez că PNL va lupta pentru aceste principii”.

„Eu cred că românii ne-au votat pentru o Românie liberală și pentru principii liberale”, spune Florin Cîțu. El afirmă că în 2019, când liberalii au preluat guvernarea, au fost eliminate taxele introduse în perioada 2017-2019.

„Vă garantez că PNL va lupta pentru aceste principii. PNL va lupta în continuare pentru aceleași principii și nu vom mări taxele”, conchide liderul liberal. În spațiul public au apărut acuzații la adresa PNL că a adus PSD la guvernare.

 

Nicolae Ciucă: „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc” 

 

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a spus joi la prezentarea programului de guvernare în Parlament, referindu-se la coaliția PNL-PSD-UDMR că „am trecut peste acele lucruri care ne separă și am găsit lucrurile care ne unesc”. „Ne aflăm astăzi într-un moment mult așteptat de toți românii, unul în care putem în sfârșit să oferim predictibilitate și să garantăm stabilitatea și dezvoltarea României prin toate măsurile și deciziile pe care le vom lua pentru binele cetățenilor. Îmi doresc să fie prima zi a unei abordări în ceea ce privește guvernarea țării. Eu, alături de toți miniștrii, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi ca situația economică, socială și sanitară a României să se îmbunătățească”, a spus Nicolae Ciucă în Parlament.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel