Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fiscul german, îndemnat să ierte cetățenii care au probleme din cauza facturilor mari la energie
WhatsApp
Autorităţile fiscale din Germania ar trebui să dea dovadă de clemenţă faţă de gospodăriile private şi companii, de exemplu prin suspendarea măsurilor executorii în anumite cazuri, având în vedere contextul crizei energetice, se precizează într-o scrisoare trimisă de Ministerul de Finanţe de la Berlin şi consultată de Reuters.

Având în vedere costurile mari cu energia, contribuabili ar putea să nu fie în măsură să îşi respecte obligaţiile fiscale, se precizează în această scrisoare.

"Autorităţile fiscale vor lua în considerare, în mod adecvat, această situaţie specială în cazul contribuabililor care sunt afectaţi semnificativ în mod negativ din punct de vedere economic", se precizează în această scrisoare care a fost elaborată împreună cu autorităţile fiscale federale.

Plata taxelor datorate ar putea fi amânată iar plăţile în avans ar putea fi ajustate, la cerere, se mai arată în scrisoare, în care se adaugă şi faptul că autorităţile ar trebui să folosească marja de manevră de care dispun conform legii.

Acest tratament special pentru taxele pe venit şi cele pentru companii ar urma să se aplice, iniţial, până la data de 31 martie 2023, se precizează în scrisoarea consultată de Reuters. 

Germania respinge propunerea Rusiei de a-i livra gaze prin Nord Stream 2: „Nu doreşte să furnizeze şi caută scuze politice”

 

Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată de recentele scurgeri de gaze generate de ceea ce pare a fi un sabotaj asupra acestei conducte şi asupra Nord Stream 1, care leagă Rusia de Germania, dar guvernul german a respins această ofertă a Moscovei, relatează agenţiile AFP şi EFE.

„Dacă deciziile juridice necesare sunt luate de europeni cu privire la certificarea sa şi eliminarea restricţiilor, cred că Rusia ar putea, într-un interval scurt de timp, să furnizeze gaz prin această conductă”, a declarat la Viena ministrul rus după reuniunea ţărilor OPEC.

Mai devreme însă, un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin a declarat că refuză o astfel de propunere, despre care a mai afirmat că a fost formulată de Moscova de mai multe ori.

„Rusia nu doreşte să furnizeze (gaz) şi caută scuze politice; constatăm astfel că ea nu este un furnizor de încredere, indiferent despre ce conducte ar fi vorba”, a motivat purtătorul de cuvânt al guvernului german.

Berlinul a acuzat Washingtonul că vinde la preţuri „astronomice” gazele naturale lichefiate



Conducta Nord Stream 2 nu a funcţionat niciodată, întrucât sancţiunile impuse Rusiei după agresiunea contra Ucrainei au împiedicat darea ei în exploatare, iar livrările de gaze ruseşti către Europa prin conducta Nord Stream 1 au fost suspendate de Moscova în septembrie sub pretextul unor probleme tehnice.

Patru scurgeri de gaze din cele două conducte au fost semnalate săptămâna trecută, ulterior Washingtonul şi Moscova acuzându-se reciproc de un act de sabotaj.

Pe de altă parte, tot miercuri, Berlinul a acuzat Washingtonul că vinde la preţuri ''astronomice'' gazele naturale lichefiate importate de Germania pentru a substitui gazele ruseşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel