Publicitate
Cu această ocazie, vă vom învăța cum să faceți una dintre cele mai consumate pâini: figacitas. Este un preparat simplu, cu puține ingrediente, economic și, mai presus de toate, rafinat.
Să gătim!
- 500 de grame de făină
- 250 de mililitri de lapte
- 50 de grame de unt
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de miere
- 25 de grame de drojdie proaspătă.
Pâine de porumb, fără făină. Trucuri pentru a-ți ieși foarte pufoasă! O să o gătești chiar azi
Pentru a începe cu rețeta pentru figacitas, dizolvati drojdia într-o parte din laptele călduț, împreună cu lingurița de miere și două linguri de făină.
Când s-a format un burete, aproximativ în cinci minute, se duce în centrul făinii, amestecată în prealabil cu sarea pentru a nu dezactiva drojdia. Adăugați și untul topit și restul de lapte în centru.
Se integrează din centru spre exterior pentru a uni toate ingredientele și se frământă aluatul până obții o chiflă netedă.
Se odihnește într-un recipient acoperit timp de aproximativ 30 până la 60 de minute, până când își dublează volumul. Puneți pe masa de lucru, înfăinată în prealabil, pentru a întinde aluatul cu o grosime de aproximativ un centimetru.
Îndoiți aluatul în jumătate și întindeți din nou până ajunge la aproximativ doi centimetri înălțime sau un deget.
Cu ajutorul unui tăietor rotund, tăiați figacitas. Alăturați resturile fără frământare și întindeți-l din nou pentru a le folosi pe toate.
Lăsați chiflele cu unt să se odihnească, acoperite, într-o tavă unsă în prealabil cu făină pentru aproximativ 20 de minute, în timp ce preîncălziți cuptorul la 200ºC.
După acest timp, ungeți cu un amestec de jumătate de cană de apă cu o lingură de amidon de porumb. Gătiți-le în cuptorul preîncălzit la 200ºC pentru aproximativ 15 sau 20 de minute, până devin ușor aurii și, dacă le atingeți, sunt tari.
Rezervați până când pâinea cu unt este caldă pentru a o putea mânca sau pentru a o umple cu ingredientele preferate.
Poftă bună!
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News