Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetiță de 10 luni moartă într-un spital, după trei zile de agonie cu febră, „pentru că nu există medicamente”
WhatsApp
O fetiță de 10 luni a murit într-un spital din Liban din cauza „lipsei de medicamente” cauzată de criza economică care a lovit țara. Fetița, Juri Sayyied, a murit într-un spital din Beirut oficial de stop cardiac și insuficiență respiratorie, după trei zile în care a agonizat cu febră foarte mare.

O presupusă "absență prelungită a medicamentelor" ar fi la originea morții unei fetițe de 10 luni, Juri Sayyed, în Liban. Fetița ar fi murit într-un spital din suburbia de sud-est a Beirutului, după ce a suferit un stop cardiac și o insuficiență respiratorie, după cum a relatat Daily Star. Autoritățile judiciare locale au deschis o anchetă.

Potrivit familiei micuței, Juri a murit "din lipsă de medicamente" după trei zile de febră foarte mare; nicio farmacie nu avea medicamente antipiretice disponibile în acea zi pentru a-i scădea febra.

Spitalul Mazboud a negat orice responsabilitate în acest incident. Într-o declarație, conducerea spitalului a spus că a administrat "îngrijiri complete și adecvate, inclusiv toate medicamentele necesare". Spitalul a adăugat că inima copilei a încetat să mai bată după ce a fost luată temporar din unitate pentru a fi tratată în altă parte. Dr. Kamal Mourad, care a vorbit în numele spitalului pentru AFP, a declarat că aceasta a fost luată fără o consultare prealabilă.

Libanul se confruntă cu lipsa apei și a energiei electrice după ce cele două centrale electrice principale au fost închise din cauza lipsei de combustibil, ceea ce a dus țara într-o pană de curent aproape totală. Farmaciile suferă și ele de penurie de medicamente și sunt în grevă. Rudele micuței Juri Sayyed și mulți dintre cunoscuții și apropiații lor au ieșit în stradă în zona din sud-estul Beirutului, oprind circulația mașinilor pentru a protesta față de moartea copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel