Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Explozii în centrul Kievului, în această dimineață. Martorii spun că au fost atacuri cu rachete - UPDATE
WhatsApp
Mai multe explozii au avut loc duminică dimineața în cartierul istoric Shevchenkivskiy din capitala ucraineană Kiev, a declarat primarul orașului, Vitali Klitschko, pe Telegram. Nu există, deocamdată, informații legate de eventuale victime, anunță Reuters.  

ACTUALIZARE 2! Sunte cel puțin 2 răniți în urma exploziilor din Kiev, iar o persoană a murit.

ACTUALIZARE! Anton Heraşcenko, consilier al ministrului de interne ucrainean, a scris că martorii au raportat atacuri cu rachete. Cu toate acestea, nu a fost clar imediat dacă există morţi sau răniţi grav.

Noile lovituri vin la o zi după un atac cu rachete asupra oraşului Sarnî din vestul Ucrainei, în care au fost ucise cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.

Știre inițială

Patru explozii au fost auzite la Kiev duminică dimineaţa, un complex rezidenţial din apropierea centrului oraşului a fost lovit, declanşându-se un incendiu şi degajarea unui imens nor de fum,

"Echipaje de ambulanță și salvatori trimiși la fața locului. Informații mai detaliate - mai târziu", a spus Klitschko.

"Locuitorii sunt salvați și evacuați din două clădiri".

Cartierul istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, găzduiește un grup de universități, restaurante și galerii de artă.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, dar a renunțat la un avans rapid asupra Kievului în fața unei rezistențe acerbe susținute de armele occidentale.

De atunci, Moscova și împuterniciții săi s-au concentrat asupra sudului și a Donbasului, un teritoriu estic format din Luhansk și vecinul său Donețk, desfășurând o artilerie copleșitoare în unele dintre cele mai grele lupte terestre din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Peste 34.700 de soldați ruși au fost uciși, susține Ucraina

 

Peste 34.700 de soldați ruși au fost uciși de la începutul războiului din Ucraina, în urmă cu 122 de zile, susține Ucraina.

În actualizarea sa zilnică privind pierderile inamicului, Ministerul de Externe al Ucrainei a raportat că au fost distruse, de asemenea, 217 avioane, 184 de elicoptere și 1.511 tancuri.

Rusia nu a furnizat actualizări regulate cu privire la numărul de trupe pe care le-a pierdut, iar Sky News nu a putut verifica independent aceste afirmații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel