Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Experții explică de ce unele arome de țigări electronice sunt mai riscante decât altele
WhatsApp
Experții au dezvăluit ce arome de vape sunt potențial mai riscante decât altele și de ce.
Experții explică de ce unele arome de țigări electronice sunt mai riscante decât altele / Foto: Unsplash

Începând cu anul 2022, 4,3 milioane de persoane din Marea Britanie folosesc țigări electronice, ceea ce a crescut cu 8,3% față de anul trecut, potrivit ash.org. De asemenea, se crede că 57 la sută dintre vapers sunt foști fumători.

În ciuda creșterii utilizării țigărilor electronice, un studiu a stabilit că anumite arome pot fi mai rele decât altele.

 

De ce unele arome de țigări electronice sunt mai riscante decât altele

 

Un studiu realizat de Departamentul de Medicină a Mediului de la Centrul Medical al Universității din Rochester a evaluat efectele anumitor arome ale consumului de țigări electronice.

"Consumul de țigări electronice a crescut foarte mult în ultimii ani, în special în rândul tinerilor americani, în special datorită aromelor care sunt comercializate cu nume seducătoare", susține studiul american.

"Odată cu scăderea consumului de țigări, țigările electronice sunt promovate ca o alternativă mai sănătoasă, deoarece aromele folosite în țigările electronice sunt considerate sigure pentru ingestie".

Studiul adaugă: "Unele dintre aromele utilizate în e-lichide prezintă un potențial risc pentru sănătatea utilizatorilor".

Studiul stabilește că unele arome de lichide sunt mai rele decât altele. Aceste arome sunt:

- cinnamaldehida care se găsește în scorțișoară
- o-vanilina care se găsește în vanilie
- pentanedionă găsită în miere

"Datele noastre sugerează că aromele utilizate în e-juice pot declanșa un răspuns inflamator în monocite, mediat de producția de ROS, oferind informații despre potențiala toxicitate pulmonară și deteriorarea țesuturilor la utilizatorii de țigări electronice", conchide studiul.

 

Vapatul vs Fumatul

 

Un alt raport independent, comandat de Biroul pentru îmbunătățirea sănătății și disparități din cadrul Departamentului de Sănătate și Asistență Socială, a sugerat că vapatul ar putea fi mai bun pentru dumneavoastră decât fumatul, cel puțin pe termen scurt.

Dr. Debbie Robson, lector senior în domeniul reducerii efectelor nocive ale tutunului la King's College și unul dintre autorii raportului, a declarat: "Nivelurile de expunere la substanțe cancerigene și la alte substanțe toxice sunt drastic mai mici la persoanele care fumează în comparație cu cele care fumează.

"Ajutarea oamenilor să treacă de la fumat la vaping ar trebui să fie considerată o prioritate dacă guvernul dorește să realizeze un 2030 fără fum de țigară în Anglia".

Profesoara Ann McNeill, autorul principal al studiului, a adăugat: "Fumatul este unic mortal și va ucide unul din doi fumători susținuți în mod regulat, dar aproximativ două treimi dintre fumătorii adulți, care ar beneficia cu adevărat de trecerea la vaping, nu știu că vapatul este mai puțin dăunător. Cu toate acestea, dovezile pe care le-am analizat indică faptul că este foarte puțin probabil ca vapatul să fie lipsit de riscuri.”

"Așadar, descurajăm cu tărie pe oricine care nu a fumat niciodată să se apuce de vaping sau de fumat.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel