Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
EXCLUSIV. Sorina a fost primită cu o PETRECERE de ROMÂNII din SUA. Gabriela Băncescu: „Mi-au dat LACRIMILE!” (FOTO + VIDEO)
WhatsApp
Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani adoptată de un cuplu de români din Statele Unite, a ajuns pe 22 iulie în SUA și duminică, 28 iulie, avut parte de o surpriză imensă din partea comunității de români. 

În exclusivitate pentru StiriDiaspora.ro, povestea unei adopții începută sub cele mai bune auspicii, dar deraiată în stil românesc cu acuze de „traficanți de organe" și strigături „nu ne vindem copiii". Cum a ajuns să trăiască Sorina și cât de mult este iubită de familie și de românii din New York ne-a povestit Gabriela Băncescu, proprietara singurului restaurant românesc din New York, Romanian Garden.

(w670) 

Duminică dimineață, „înarmată" cu tort, mâncare și cadouri, Gabriela și prietenii români au mers și au organizat o petrecere surpriză de bun venit pentru micuța Sorina.

„Sorina a fost primită cu multă căldură. Noi aici suntem un grup de aproximativ 80 de prieteni, toți români, care ne adunăm mereu și ne ajutăm la greu. Toți românii de aici sunt oameni educați, sufletiști, cu studii superioare, cu business-uri proprii și toți am fost mereu alături de familia Săcărin în această grea încercare a lor. Nimeni nu s-a gândit că ei chiar vor lupta până la capăt. Chiar înainte să ajungă în SUA, toți ne-am adunat și ne-am expus părerile și majoritatea credeau că soții Săcărin o să renunțe la cât de târâți prin noroi au fost în România. Ei au rămas fără bani acolo, stăteau cu orele la tribunale, la audieri, la emisiuni să dea explicații și parcă orice ziceau se întorcea împotriva lor. Gândiți-vă că ei au aplicat pentru adopție și li s-a dat acest suflet, Sorina, care a fost refuzată de alte 120 de familii înainte de a o adopta ei. 120 de familii! Însă ei au dorit-o și au spus că Dumnezeu dacă așa a vrut să le dea această fetiță o să o ia indiferent de ce etnie este și nu o să o refuze și ei. Fetița aceasta s-a născut cu o stea în frunte! De ce? Pentru că a luat-o o familie minunată, cu o situație financiară foarte bună, aici în SUA are un viitor în față, are drepturi egale ca ceilalți doi frățiori ai ei la avere, la moștenire, aici va fi răsfățată, va fi integrată, va străluci în viitor!", a spus Gabriela pentru StiriDiaspora.ro.

(w670)

„Ramona și Gabi au muncit pe brânci ca să ajungă unde au ajuns acum. Ea e manager în domeniul medical, iar el este inginer. Credeți că e ușor să faci carieră în SUA? Au muncit extrem de mult! Sunt oameni foarte deștepți și așa își vor crește și copiii. Vor fi educați și vor avea parte de tot ce este mai bun aici", a mai adăugat românca.

 

Gabriela Băncescu: „Dacă familia Săcărin dădea un telefon că nu mai pot, toți românii de aici ieșeam în stradă!"

 

Deși toți românii au crezut că soții Săcărin vor renunța și se vor întoarce fără Sorina în SUA din cauza scandalului care a fost în România, prietenii lor români din New York i-au susținut și ajutat mereu.

(w670) 

„Dacă familia Săcărin dădea un telefon că nu mai pot, noi, toți românii de aici, ieșeam în stradă! Nu se poate așa ceva! Gândiți-vă prin ce noroi au fost târâți. Nimeni nu ar fi rezistat atât de mult psihic. Nimeni! Cred că le-a dat puteri și faptul că ei au vrut să adopte un copil pentru că mama Ramonei, de acum bunica fetiţei, a fost la rândul său adoptată", a mai adăugat Gabriela.

 

Petrecere frumoasă pentru Sorina

 

După ce au ajuns în New York, comunitatea de români a dorit să o primească pe Sorina frumos, să simtă că este iubită și că s-a meritat orice sacrificiu.

(w670) 

„Toți am dus cadouri pentru ea. Noi am făcut mâncare, tort, prietenii lui Gabi și Ramona Săcărin au fost alături de ei tot timpul. Am primit-o toți ca pe o prințesă. Este frumoasă și foarte deșteaptă, a râs tot timpul, îi place foarte mult aici. Chiar mi-au dat lacrimile când am văzut cât este de fericită și cât de mult o iubim toți. Dumnezeu o iubește. Are o familie cu un suflet și putere mare. O iubesc și nu au dat înapoi niciodată. Familia Săcărin este unică. Sunt unicați acești oameni... nimeni nu cred că făcea ce au făcut ei... au trecut prin iad să ajungă cu Sorina la New York, dar Dumnezeu a avut grijă. Păcat că lumea este așa de rea", a mai adăugat Gabriela pentru StiriDiaspora.ro.

 

Românii din țară au reacționat agresiv la pozele publicate

 

După ce proprietara singurului restaurant românesc din New York a publicat fotografiile de la petrecerea Sorinei, românii au reacționat agresiv, au acuzat-o pe ea și pe prietenii români de „vânzători de organe" sau de alte lucruri urâte și nedovedite.

(w670) 

„Am postat așa de frumos cu ea și toată comunitatea din New York și America i-au urat numai de bine. Însă, am șters întrucât mi-au scris din România, ne-au făcut în toate felurile. Să faci bine e mare lucru... Noi, româniii de aici ajutăm mereu... de aceea Dumnezeu ne ajută", a conchis Gabriela.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel