Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurostat: Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a menţinut la 6% în august. România se situează printre statele cu un nivel redus al şomajului
WhatsApp
Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a situat la 6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 6,8% în perioada similară din 2021, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În zona euro, rata şomajului s-a situat la 6,6% în august, stabilă faţă de luna precedentă şi în scădere de la 7,5% în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

România, nivel redus de șomaj

 

Cu o rată a şomajului de 5,1% în august, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

Eurostat estimează că 12,921 milioane de persoane din UE, din care 10,96 milioane în zona euro, erau în şomaj în august. Comparativ cu august 2021, numărul şomerilor s-a redus cu 1,682 milioane în UE şi cu 1,358 milioane în zona euro.

În august, 2,614 milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,136 milioane în zona euro. Rata şomajului în rândul tinerilor era în august de 13,8% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, şi de 13,9% în zona euro, în scădere de la 14% luna precedentă.

 

Spania, cap de listă la șomaj



În rândul femeilor, rata şomajului în august era de 6,4% în UE, stabilă faţă de luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,7%, de asemenea stabilă faţă de iunie.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în august se înregistrau în Cehia (2,4%), Polonia (2,6%), Malta (2,9%) şi Germania (3%). La polul opus, cea mai mare rată a şomajului a fost înregistrată în Spania (12,4%) şi Grecia (12,2%), conform Agerpres. 

Vezi și:

Marius Budăi: Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung

 

Îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care deja este mare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Procesul de îmbătrânire a populaţiei din România a început cu zeci de ani în urmă, iar această tendinţă s-a accelerat, din păcate, în ultimii 20 de ani, astfel că îmbătrânirea populaţiei va intensifica creşterea cererii de îngrijire pe termen lung, care este deja ridicată. În acest context, sistemul românesc de asistenţă socială îşi propune o schimbare a abordării, o transformare radicală a pârghiilor de intervenţie, în care accentul să fie pus pe măsuri de prevenţie, pe furnizarea de servicii sociale", a spus Marius Budăi, într-un mesaj video transmis participanţilor la conferinţa naţională "Bune practici pentru o bătrâneţe frumoasă".

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel