Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Eugen Tomac: „Autoritățile sârbe nu respectă drepturile românilor din Serbia. Solicit CE o investigație”
Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat în plenul Parlamentului European că autoritățile sârbe nu respectă drepturile celor românilor aflați în Serbia. El subliniază că „un astfel de comportament nu poate fi tolerat” și cere Comisiei Europene o investigație asupra acestei situații.

„Am atenționat ieri, în plenul Parlamentului European, din nou, asupra nerespectării de către Serbia a Acordului bilateral privind protecția minorităților naționale, semnat la Bruxelles pe 2 martie 2012. Autoritățile sârbe nu au nici cea mai mică intenție să respecte drepturile celor aproximativ 300.000 de vorbitori de limba română din Serbia, iar un astfel de comportament nu poate fi tolerat. Este nevoie de intervenția noastră urgentă. Nu putem ignora încălcarea evidentă a drepturilor elementare a unor oameni de către un stat candidat la UE. Prin urmare, trag un semnal de alarmă și aici, la Bruxelles, și solicit Comisiei Europene o investigație la zi a situației minorității românești din Serbia", a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

El a precizat, în plenul Parlamentului European, câteva dintre drepturile românilor din Serbia care nu sunt respectate.

„Nu există acces la educație în limba română, nu există libertate pentru că cetățenii acestei țări, vorbitori de limba română, să aibă propriile instituții de presă și cu atât mai grav cu cât interdicția de a se ridică o biserica românească în Malainita, în Serbia de Răsărit, biserica care este amenințată cu demolarea, de mai mulți ani de zile, de autoritățile sârbe, nu au fost retrase", a susținut Tomac, în plenul PE, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]


Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
6 aug 2020, 18:27
DCMedical.ro
6 aug 2020, 00:22
DCBusiness.ro
6 aug 2020, 18:11
DefenseRomania.ro
6 aug 2020, 17:45
DCBusiness.ro
6 aug 2020, 18:11
DefenseRomania.ro
6 aug 2020, 17:45
DCNews.ro
6 aug 2020, 18:27
DCMedical.ro
6 aug 2020, 00:22