Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Este foarte căutat și e de actualitate, mai ales în afară“. O româncă, expertă într-un domeniu de care puțini au auzit, vrea însă să profeseze în țară
WhatsApp
Daniela Tanasă, o tânără cu studii în domeniul geneticii moleculare, caută cu înverșunare un loc de muncă de mai multe luni. Chiar dacă are oportunități de a lucra în străinătate cu salarii mult mai atractive, Daniela insistă să rămână în România. 

Daniela Tanasă, o tânără care a absolvit studiile în domeniul geneticii moleculare, se află în căutarea unui loc de muncă de mai multe luni. Cu toate că are oportunitatea de a obține un salariu mai mare în străinătate, Daniela a făcut o alegere de conștiință și și-a exprimat dorința de a rămâne în România, unde dorește să își construiască viitorul.

Am terminat genetică moleculară, ceva ce este foarte căutat și e de actualitate, mai ales în afară, pentru că este vorba de tot ce înseamnă medicină centralizată pe om. Proful meu obișnuia să-mi spună: nu există boală, există bolnavi. Boala, în cazul meu gastrită, acționează într-un fel. Boala aceasta, în cazul tău, acționează diferit. Am terminat facultatea de biologie-chimie, iar masterul este în genetică moleculară. Am avut și cursuri de farmaco-genetică, imunogenetică. Poți să îți dai seama din ADN ce ți se potrivește, ce nutriție să adopți, cum să ai un stil de viață astfel încât, dacă știi că ești predispus pe anumite boli, să le eviți. Iar chestia asta de ajută.", a spus aceasta pentru BZI.

Cu toate acestea, Daniela s-a confruntat cu provocări în găsirea unui loc de muncă în domeniul ei de specialitate în România. Majoritatea angajatorilor i-au solicitat cel puțin 5 ani de experiență, ceea ce a făcut dificilă obținerea unui post în domeniu.

Daniela: „Mă gândesc să nu plec în străinătate. Aș vrea să dau înapoi ceea ce am primit“ 

 

Daniela, totuși, rămâne hotărâtă să-și construiască viitorul în țara sa natală, deși ar putea primi oferte mai bune în străinătate. Ea a subliniat importanța de a rămâne în România pentru a da înapoi comunității și pentru a sprijini oamenii din țara sa.

"La cât de mult a investit facultatea în mine, sincer, mă gândesc să nu plec în străinătate. Sunt din Piatra Neamț, am venit la studii în Iași, am primit bursă, iar statul a investit ceva bani în mine, că vorbim de 5 ani, nu e chiar puțin. Aș vrea să dau înapoi ceea ce am primit și comunității din care fac parte, pentru că mi se pare atât de fain că tu poți să dai, să răsplătești oamenii. Nu vorbim de stat sau de altceva, politică etc. Vorbim de oamenii cu care ești! Pentru că suntem o țară atât de faină și avem oameni atât de frumoși, aș vrea să-i ajut pe ei. Salariile sunt foarte mici, pleacă de la 1.900 de lei. Dacă primesc 2.400 de lei în mână e lux. Indiferent de salariu, îmi doresc un viitor aici,” a subliniat Daniela, evidențiindu-și determinarea de a rămâne și de a contribui la comunitatea din România.

Continuarea, pe BZI.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel