Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elena Udrea, primul mesaj după condamnare: "O BLESTEM să simtă copiii ei ce simt și copiii mei acum!"
WhatsApp
Elena Udrea a transmis un mesaj șocant după ce a fost condamnată la închisoare. Ea a blestemat-o pe judecătoarea care a pronunțat condamnarea de 8 ani cu executare. 

"Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară convinsă că ceva s-a schimbat și că pot să mă apăr și să demonstrez că acuzațiile doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. Am făcut tot ce se putea face, am adus toate probele care se puteau aduce. Vă dau un exemplu pentru care sentința a fost un șoc pentru mine: instanța a recunoscut că nu exista reglementare legală ca să fiu condamnată pentru luarea de mită pentru altul, așa cum am fost acuzată. Deci recunoaște că nu există o lege care să incrimineze fapta și spune în schimb că există în nu știu ce raport GRECO, ca acolo legislația acoperă și luarea de mită pentru altul. Deci în 2009, cum mă acuză procurorii că am instigat niște colegi să plătescă niște panouri pentru referendum, nu exista luarea de mită pentru altul în Codul Penal și a fost introdusă abia în 2014. Chiar dacă s-ar fi întâmplat așa, legea nu prevedea asta ca o infracțiune. Judecătoarea recunoaște că așa au stat lucrurile, dar mă condamnă la 6 ani și spune că erau niște tratate internaționale la care România aderase. Asta este doar unul dintre lucrurile care m-au șocat. E ordin s-o condamnăm pe Elena Udrea, mai ales în dosarul lui Traian Băsescu. E sistemul ăsta care mai e și azi," a declarat Elena Udrea la Antena 3.

 

Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare, a blestemat-o pe judecătoare

"Judecătoarea aceasta mă urăște atât de mult încât să vrea să mă condamne pentru fiecare faptă cerută de procurori. Dacă voiau să-i dea un semnal lui Traian Băsescu puteau să mă condamne pentru o singură faptă. O blestem(pe judecătoare-n.r.) să simtă copiii ei ce simt copiii mei!" a mai spus Elena Udrea. 

Aceasta spune că a preferat să aștepte sentința singură acasă.

"Am trimis copilul la plimbare, nu voiam să fie nimeni aici când se dă sentința. Numai Dumnezeu mai poate face ceva cu justiția din România. Oamenii ăștia n-au frică de nimic. Cred că este o răzbunare. Doamna Kovesi nu iartă și nu uită. Acești procurori care mi-au făcut mie dosarul sunt luați de doamna Kovesi la Bruxelles," a mai spus Udrea. 

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată, marți, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul privind campania din 2009. Dan Andronic a fost acihtat. Curtea de Apel București a contopit pedepsele în cazul Elenei Udrea, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani, sporită la 8 ani.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că hotărârea magistraților de la Curtea de Apel București este absurdă și ieșită din limitele legii și va declara apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Nu am vorbit încă cu doamna Udrea. Am susținut în fața instanței că acuzațiile sunt absurde. Acum nu pot să spun altceva decât că această hotărâre judecătorească este una absurdă. Motivarea sumară pe care a făcut-o în ședință publică este ieșită din limitele legii. Sigur că vom declara apel și să sperăm că la ÎCCJ lucrurile vor fi puse în ordine și în lege”, a spus Veronel Rădulescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel