Moratoriul privind insolvenţele pentru firmele afectate de criza provocată de pandemie a ajutat la reducerea numărului de falimente în cea mai mare economie europeană. Criticii susţin că autorităţile de la Berlin riscă să împiedice ceea ce unii economişti numesc "distrugerea creatoare", un termen care descrie falimentul firmelor care nu sunt viabile pentru a face loc altora mai dinamice.
În octombrie, autorităţile de la Berlin au renunţat la moratoriu, iar până luna aceasta doar firmele care aşteptau ajutor de stat erau exceptate de la declararea falimentului.
Datele din februarie înseamnă că "problemele economice cu care se confruntă multe afaceri din cauza pandemiei nu sunt încă reflectate printr-o creştere a insolvenţelor raportate", a apreciat Destatis.
Procedurile noi de insolvenţă, un indicator al viitoarei tendinţe pentru actualele falimente, au scăzut cu 17% în aprilie, faţă de luna precedentă, după o creştere de 37% în martie.
Autorităţile UE au cerut guvernelor blocului comunitar să ia măsuri pentru a evita un val de insolvenţe cu care s-ar putea confrunta companiile viabile, din cauza efectelor pandemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News