O dulceaţă specială pentru care trebuie să o încerci şi tu. Prepară şi tu dulceaţă de castraveţi după o reţetă simplă şi rapidă!
Ingrediente:
1 kg castraveţi mici,
6 lămâi,
1 kg zahar,
6 portocale.
Castraveţii se spală și se taie sau se trec prin răzătoare. Lămâile și portocalele se spală foarte bine. Coaja de la doua lămâi se taie cu un cuţit, iar sucul se presează. Restul lămâilor și portocalelor se taie rondele.
Într-o cratiţa speciala de fiert dulceaţa se așează straturi de castravete ras, zahar, felii de lămâie și portocală și zeamă de lămâie.
Mini pizza cu orice ai prin frigider. Copiii le vor devora pe loc, sunt foarte delicioase
Cratița se acoperă cu un capac și se lasă la frigider o noapte. A doua zi, cratiţă se pune pe foc și dulceața se fierbe 15 minute.
Dulceaţa se pune direct în borcanele spălate care se închid ermetic cu capace. După ce răcesc, borcanele cu dulceața de castraveți se pun în cămară.
Această rețetă vă permite să pregătiți o mâncare foarte gustoasă, în mai puțin de 30 de minute, dintr-un minim de ingrediente.
Aflați cum să preparați, rapid și ușor, paste cu un gust cremos și aromă de ciuperci.
Ingrediente:
ulei de măsline - 2 linguri,
ciuperci - 250 grame,
usturoi - 4 căței,
paste - 500 grame,
parmezan - 250 grame,
jumătate de pahar din apa în care ați fiert pastele,
gălbenuș de ou - 2 bucăți,
pătrunjel, sare și piper.
Tăiați ciupercile în felii subțiri, tocați usturoiul. Fierbeți pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți deoparte o jumătate de cană din apa în care au fiert pastele, deoarece o veți folosi la sos.
Aioli cu mere. De zece ori mai bun decât clasicul sos de usturoi. Sfaturi pentru a-ți ieși perfect!
Încingeți uleiul de măsline și căliți ciupercile până se înmoaie și se rumenesc. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut.
Se amestecă gălbenușurile de ou și parmezanul. Adăugați pastele fierte în tigaia cu ciuperci și usturoi. Turnați deasupra amestecul de ouă și parmezan și 1/4 cană de apa în care ați fiert pastele.
Colțunași cu prune proaspete de vară. Nu o să te mai saturi de ei!
Amestecați bine ca toate pastele să fie acoperite cu sos. Puteți adăuga mai multă apă dacă este necesar. La final, nu uitați să adăugați pătrunjelul tocat, sare și pier, după gust.
Pastele în sos de ciuperci se servesc fierbinți, stropite cu fulgi de ardei roșu, parmezan și un strop de ulei de măsline. Poftă bună!
Aceasta este una dintre acele salate de vară care te face să te simți 100% împăcat chiar dacă ai mâncat un bol uriaș pe plajă, cu razele calde ale soarelui pe piele. Este ultra-răcoritoare, delicios de cremoasă și este la fel de sănătoasă ca salata de ton.
Salata de creveți este o salată clasică de vară și nu este plină de maioneză, așa cum mulți cred. Am adăugat în ea ceapă roșie, țelină, mărar proaspăt și un dressing ușor de maioneză cu Dijon și coajă de lămâie pentru a fi cât mai fresh. Puteți să vă jucați cu legumele și să adăugați orice vă place, de la roșii castraveți până la avocado.
O puteți servi ca o salată clasică la prânz sau chiar pe pâine prăjită la cină. Oricum ai face-o, va fi una dintre rețetele tale preferate de creveți.
De asemenea, această salată de creveți este excelentă pentru picnicurile de vară. Este foarte ușor de gătit și la fel de ușor de mâncat! Toată lumea va fi cu ochii pe ea - așa că asigură-te că ai o cantitate generoasă pregătită.
Ce tip de creveți trebuie să cumpărați
Sincer, atât creveții proaspeți, cât și cei congelați vor merge pentru această rețetă. Dar, deoarece această salată este bazată pe creveți, calitatea va face diferența. Iată câteva lucruri de reținut între cele două tipuri.
Creveți proaspeți: Dacă cumpărați creveți proaspeți, asigurați-vă că sunt într-adevăr "proaspeți". Adică, nu a stat pe gheață în magazin pentru o perioadă lungă de timp, sau abia s-a dezghețat după ce a fost congelat anterior. Cereți întotdeauna detalii specifice de la vânzătorul de pește!
Creveți congelați: Dacă nu sunteți sigur de creveții proaspeți de la piață, creveții congelați ambalați sunt întotdeauna o alegere excelentă! De obicei, aceștia sunt congelați instantaneu după ce sunt capturați, ceea ce ajută la păstrarea prospețimii. Doar asigurați-vă să cumpărați creveți congelați, cu cozile îndepărtate (pentru comoditate).
Ingrediente pentru salată:
- 450 g de creveți, decojiți și fără coajă
- 13 g de ulei de măsline extravirgin
- Sare kosher
- Piper negru proaspăt măcinat
- o salată
- 1/4 ceapă roșie, tăiată mărunt
- 1 tulpină de țelină, tăiată mărunt
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- Pâine prăjită (opțional)
Ingrediente pentru dressing:
- 115 g de maioneză
- Sucul și coaja de la 1 lămâie
- 1 linguriță de muștar dijon
Preîncălziți cuptorul la 20 grade Celsius. Pe o foaie mare de copt, amestecați creveții cu ulei și asezonați cu sare și piper.
Coaceți până când creveții sunt complet opaci, între 5 și 7 minute.
Într-un castron mare, bateți împreună maioneza, sucul și coaja de lămâie și dijon și asezonați cu sare și piper. Adăugați creveții gătiți, ceapa roșie, țelina și mărarul în castron și amestecați până se combină.
Serviți pe pâine sau amestecați cu frunzele de salată consumați-o direct din bol. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News