Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dulceață de lapte sau rețeta pentru Dulce de Leche: Cum se prepară acasă cea mai fină cremă de lapte. Este irezistibilă!
WhatsApp
Dulceața de lapte sau dulce de leche este un preparat care vine din America Latină. Argentina ar fi locul „nașterii“ acestui minunat desert. Semănă cu laptele condensat, pe care îl știm și noi, dar e...ceva mai mult decât atât. O cremă delicioasă care poate fi consumată ca atare sau poate „îmbogăți“ alte deserturi, precum clătitele.
Dulceață de lapte sau Dulce de Leche

Există două lucruri care trebuie luate în considerare la realizarea rețetei de Dulce de Leche sau dulceață de lapte acasă.  Primul este că preparatul nu trebuie să fiarbă. Dacă fierbe, își mărește volumul, încorporează aer ... O mulțime de lucruri pe care nu le dorim pentru rețeta noastră. 

Al doilea lucru pe care trebuie să-l țineți cont este că, dacă doriți să faceți dulce de leche de casă, trebuie să cordați timpul necesar preparării. Este nevoie de aproximativ 3 ore pentru a o prepara și trebuie să fii în permanență acolo!

Vezi și: Clătite rapide din doar două ingrediente. Rețeta celui mai ușor și rapid desert

Dulceață de lapte sau rețeta pentru Dulce de Leche: Cum se prepară

 

Pentru a face dulce de leche sunt necesare doar câteva ingrediente; lapte, zahăr, vanilie și bicarbonat de sodiu. Acesta din urmă este folosit ca colorant și, în funcție de cantitatea pe care o punem, se obține un preparat cu o culoare mai mult sau mai puțin intensă. În mod obișnuit se  folosește lapte de vacă, deși sunt și variante făcute cu lapte de capră. În țări precum Argentina, se produc diferite tipuri de dulce de leche, în funcție de utilizarea care urmează să le fie dată, astfel avem, de exemplu, dulce de leche pentru cofetărie și dulce de leche pentru înghețată.

În rețeta de astăzi vom pregăti dulce de leche din lapte de vacă. Puteți găsi alte rețete în care, pentru a vă opri, acest dulce este preparat din lapte condensat. În acest caz, cutia de lapte condensat (nedeschis) este acoperită cu apă și gătită într-o baie de apă timp de două ore.

În prima oră și jumătate, trebuie să fiți atenți la preparat, dar, deoarece apa se evaporă și laptele se concentrează, este necesar să fiți atenți și să nu încetați să amestecați, deoarece riscăm să se lipească produsul. Oricum ar fi, timpul investit merită, deoarece primești un dulce rafinat, nimic comparabil cu versiunile pe care le poți găsi în magazine.

Te-ar putea interesa și: Cafea spaniolă - Cafe con miel: Rețeta de cafea cu miere care vă îmbie toate simțurile

Ingrediente pentru 400 de grame de dulceață de lapte sau  Dulce de Leche

Lapte - 800 ml

Zahar - 150 de grame

Păstaie de vanilie

Bicarbonat de sodiu - 1 lingură

 

Mod de preparare

Adăugați laptele în oala cu fund dublu în care veți pregăti desertul  și încălziți până fierbe. Adăugați zahărul și bicarbonatul și amestecați din când în când la foc mic. După aproximativ 10 minute se adăugă păstaie de vanilie: Se  deschide cpăstaia cu ajutorul unui cuțit, se îndepărtează  semințele, aproximativ cât un vârf de cuțit și se adăugă în lapte. Amestecăm din când în când timp de 50 de minute. Se ia de pe foc, se toarnă într-un recipient de sticlă și se lasă să se răcească până devine din ce în ce mai gros. 

Veți observa că adăugarea bicarbonatului va crește puțin volumul, nu vă faceți griji, este complet normal.

Este recomandabil să utilizați o oală cu fundul gros, deoarece astfel căldura va fi distribuită uniform și riscul ca preparatul să se lipească este minimizat.

O modalitate bună de a ști dacă dulceața are consistența potrivită este pui niște dulce de leche pe o farfurie și dacă, atunci când tragi o lingură prin centrul acesteia, șanțul astfel creat nu se reface, crema este gata.

Rețeta de lapte condensat este foarte asemănătoare cu cea a dulce de leche, va trebui doar să omitem bicarbonatul, restul este același în proces.

Dacă ți-a plăcut rețeta pentru dulceață de lapte Dulce de Leche, s-ar putea să îți placă și Tortul Pavlova: Rețeta desertului perfect din bezea dulce, cremă delicioasă și fructe de sezon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel