Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragnea vrea să taie bugetul SRI și să folosească banii pentru vitamina D. A depus amendamentul
WhatsApp
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a depus la comisiile de specialitate amendamentul privind suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii pentru programele privind vitamina D şi markeri tumorali, cu diminuarea bugetului SRI, a anunţat, luni, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu.

„Vă pot spune că domnul preşedinte a depus amendamentul, aşa cum a anunţat, este vorba de suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vizavi de suplimentarea fondurilor pentru vitamina D, markeri tumorali şi un program de screening, cu diminuarea bugetului Serviciului Român de Informaţii", a precizat Suciu după şedinţa grupului parlamentar al PSD.

Citește și Florin Călinescu l-a DESFIINȚAT pe Dragnea, în scandalul „Vitamina D": „Ești maximus. Prostus Maximus"

El a adăugat că este un amendament depus la Comisiile de sănătate şi de buget-finanţe.

„Colegii noştri din comisii vor putea aprecia dacă, după ani de zile de creşteri substanţiale a bugetului SRI, o oprire a acestor măriri va afecta activitatea SRI. Eu cred că nu", a adăugat Suciu.

Conform amendamentului propus de Liviu Dragnea, se suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii la capitolul 66.01 - „Sănătate", titlul 20 - "Bunuri şi servicii" cu suma de 295.000.000 lei, credite bugetare şi credite de angajament pentru următoarele programe de sănătate: Vitamina D, Panorama şi Teste marker tumorali. Sursa de finanţare este prin diminuarea bugetului SRI cu aceeaşi sumă de la capitolul 61.01 - "Ordine publică şi siguranţă naţională", titlul 10 - "Cheltuieli de personal".

Citește și REACȚIA dură a MEDICILOR după ce Dragnea a promis vitamine copiilor

De asemenea, amendamentul prevede şi suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 230.000.000 de lei, credite de angajament şi bugetare la Capitolul 56.01 - "Transferuri cu caracter general între diferite nivele ale administraţiei". Această sumă este propusă pentru majorarea sumelor alocate de la bugetul de stat pentru Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, fondurile fiind destinate implementării de către Casa Naţională de Sănătate a programului Diabet juvenil. Sursa de finanţare este 150.000.000 lei prin diminuarea bugetului SRI, 30.000.000 de lei din cel al SIE. Totodată, bugetul SPP se diminuează, tot în acest scop, cu 50.000.000 lei de la capitolul "Ordine publică şi siguranţă naţională".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel