Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragnea a invocat „habeas corpus” ca să scape din închisoare, un concept medieval
WhatsApp
Liviu Dragnea se gândește din nou la libertate. Fostul lider al PSD a fost convins de avocați să declanșeze o nouă procedură în justiție, prin care susține că este deținut ilegal și cere să fie pus de îndată în libertate.

Avocații lui Dragnea i-au spus acestuia că ar fi găsit o metodă prin care ar putea convinge justiția să-l elibereze din închisoare înainte să apuce să-și ispășească întreaga pedeapsă de închisoare de 3 ani și jumătate pe care a primit-o în mai 2019.

Exact în ziua de Crăciun, unul dintre avocații săi a depus o cerere la instanță, mai exact o contestație la executare, prin care apărătorii fostului lider al PSD afirmă că nu contestă decizia definitivă de condamnare, ci mai degrabă scot în evidență faptul că pedeapsa pe care a primit-o Liviu Dragnea ar fi fost pronunțată de o instanță necompetentă.

Este o aluzie, o referire directă la decizia recentă a Curții Constituționale prin care s-a constatat faptul că o bună perioadă de timp, completurile de 3 judecători nu ar fi fost specializate pe probleme legate de corupție și, în condecință, pedeapsa primită de Dragnea, ar fi nelegală, potrivit Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel