Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dr. Alexandru Rafila, anunț ZGUDUITOR: România va ajunge ca Lombardia în doar 10 zile
WhatsApp
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie a afirmat, joi seară, că dacă numărul de infectări cu coronavirus va continua să crească în acest ritm, în 10 zile România va ajunge asemenea regiunii Lombardia din Italia și se va ajunge la peste 7.000 de cazuri pe zi. 

România va ajunge în 10 zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi. Este previziunea sumbră făcută de Alexandru Rafila, reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății, în emisiunea realizată de Silviu Mănăstire la B1 Tv.

Silviu Mănăstire: Dacă ritmul de infectări o să continue, câte zile ne despart până când sistemul de sănătate, ATI în special și zonele de primiri urgențe, zone care primesc pacienții COVID vor colapsa, adică nu vor mai putea să facă față?

Alexandru Rafila: Maxim 10 zile. 

Silviu Mănăstire: În 10 zile la câte infectări putem ajunge, maximal, pe zi?

Alexandru Rafila: Mi-e greu să spun acum, dar evident că o creștere cu 40% a numărului de cazuri înregistrate în momentul de față e foarte posibil. Deci 7.000 de cazuri pe zi. Sigur, nu poți spune cu exactitate dintr-un număr total de cazuri câte persoane vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Există și această piramidă a vârstelor, în sensul că dacă majoritatea celor care se îmbolnăvesc sunt tineri, nu au complicații, nu au nevoie de ATI. Deci depinde foarte mult de cine se îmbolnăvește. Dar eu nu mă uit doar la ce se întâmplă în România, ci și la ce se întâmplă în  Europa. Creșterea și în Europa e foarte rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel