De aceea, la StiriDiaspora.ro de data aceasta vă vom învăța cum să faceți niște dovlecei delicioși cu șuncă și brânză pentru a vă linge pe degete. Nu mai sta pe gânduri și pregătește această rețetă gustoasă de dovlecel la cuptor cu șuncă și brânză pentru întreaga familie.
- 3 dovlecei
- 100 de grame de șuncă
- 1 bucată de brânză moale
- 2 ouă
- 1 strop de ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare.
Primul lucru pe care îl vom face pentru a pregăti acest dovlecel cu șuncă și brânză este să preîncălzim cuptorul între 180 și 200ºC. Apoi spălăm și tăiem dovlecelul în felii și așezăm jumătate pe o tavă de copt întinsă în prealabil cu un strop de ulei de măsline. Și presară un praf de sare.
Apoi punem șunca peste fiecare jumătate și câte o felie de brânză (păstrăm o bucată pentru a răzui la final).
Clătite ușoare din dovlecei. O gustare delicioasă și dietetică. O porție are doar 190 de calorii
Acum așezăm jumătățile de dovlecei rezervate deasupra brânzei pentru a face un fel de sandvici. Batem cele două ouă cu puțină sare și le întindem cu ajutorul unei pensule. Apoi punem dovlecelul la cuptor aproximativ 20 de minute.
Sfat: Dovleceii copți eliberează multă apă așa că dacă doriți puteți pune o bucată de hârtie de copt înainte de a asambla tava.
Odată ce dovlecelul copt cu brânză este aproape gata, se rade restul de brânză rămasă și se presară peste dovlecelul cu șuncă și brânză pentru a-l gratina.
Când brânza este gratinată, putem servi dovlecelul copt cu șuncă și brânză! Asortați-l cu un fel de carne sau mâncați-l pur și simplu. Poftă bună!
Batoane de dovlecei la cuptor. O gustare crocantă și aromată. O porție are doar 90 de calorii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News