Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dovlecel cu șuncă și brânză. Aur de cină la cuptor, fără ore în bucătărie. Te lingi pe degete!
WhatsApp
Dovlecelul gratinat la cuptor este un deliciu de servit cu orice ocazie și cu atât mai mult dacă are la mijloc șuncă și brânză. 
Dovlecel la cuptor cu șuncă și brânză. Aur de cină la cuptor, fără ore în bucătărie. Te lingi pe degete! FOTO: captură video YouTube @RecetasGratis.net

De aceea, la StiriDiaspora.ro de data aceasta vă vom învăța cum să faceți niște dovlecei delicioși cu șuncă și brânză pentru a vă linge pe degete. Nu mai sta pe gânduri și pregătește această rețetă gustoasă de dovlecel la cuptor cu șuncă și brânză pentru întreaga familie.

Chipsuri din dovlecel. Uită de tradiționalele chipsuri de cartofi. Cele mai bune sfaturi ca să îți iasă crocanți și delicioși

 

Dovlecel la cuptor cu șuncă și brânză - Ingrediente

 

- 3 dovlecei

- 100 de grame de șuncă

- 1 bucată de brânză moale

- 2 ouă

- 1 strop de ulei de măsline extravirgin

- 1 praf de sare.

Chifteluțe de dovlecei cu telemea - Chiar și cel mai mare carnivor va fi dat pe spate de gustul deosebit

 

Dovlecel la cuptor cu șuncă și brânză - Mod de preparare

 

Primul lucru pe care îl vom face pentru a pregăti acest dovlecel cu șuncă și brânză este să preîncălzim cuptorul între 180 și 200ºC. Apoi spălăm și tăiem dovlecelul în felii și așezăm jumătate pe o tavă de copt întinsă în prealabil cu un strop de ulei de măsline. Și presară un praf de sare.

Apoi punem șunca peste fiecare jumătate și câte o felie de brânză (păstrăm o bucată pentru a răzui la final).

Clătite ușoare din dovlecei. O gustare delicioasă și dietetică. O porție are doar 190 de calorii

Acum așezăm jumătățile de dovlecei rezervate deasupra brânzei pentru a face un fel de sandvici. Batem cele două ouă cu puțină sare și le întindem cu ajutorul unei pensule. Apoi punem dovlecelul la cuptor aproximativ 20 de minute.

Sfat: Dovleceii copți eliberează multă apă așa că dacă doriți puteți pune o bucată de hârtie de copt înainte de a asambla tava.

Odată ce dovlecelul copt cu brânză este aproape gata, se rade restul de brânză rămasă și se presară peste dovlecelul cu șuncă și brânză pentru a-l gratina.

Când brânza este gratinată, putem servi dovlecelul copt cu șuncă și brânză! Asortați-l cu un fel de carne sau mâncați-l pur și simplu. Poftă bună!

Batoane de dovlecei la cuptor. O gustare crocantă și aromată. O porție are doar 90 de calorii

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel