"Pensiile speciale sunt 2 miliarde de euro pe an si anul care vine. Pentru nostalgici, suma e egala cu ratele anuale cu care Ceausescu a platit datoria externa in anii 80.
Atunci cheltuiala asta genera foame. Azi genereaza inflatie si datorie externa. Ele nu se sustin in niciun fel din contributii, isi iau banii din bugetul statului si genereaza doar consum.
Dar si o uriasa problema morala, care slabeste increderea intre conducatori si populatie. Daca ceva contribuie mai tare decat propaganda extremista la disolutia statului roman, apoi asta e.
Fireste, dupa pantalonii aia in dungi ai campionului eliminarii lor", a scris Lucian Mîndruță pe pagina sa de Facebook.
Pe lângă pensiile speciale deja existente, o lege care ar acorda alte pensii speciale, de data aceasta primarilor, consilierilor locali și șefilor de consilii județene este amânată din 2019 și din câte se pare, s-ar dori acest lucru și pentru la anul. Dacă în cazul parlamentarilor, legea a fost abrogată, nu același lucru s-a întâmplat și pentru cei care intră în categoria de "aleși" de popor.
În acest context, primarii locali de la noi din țară încearcă să facă presiuni asupra Guvernului și a Ministerului Muncii, pentru ca legea pensiilor speciale acordate edililor să intre în vigoare din data de 1 ianuarie, anul viitor.
Legea în cauză a fost amânată deja de două ori, iar momentan nu s-a anunțat ce soluție respectivele beneficii financiare.
De asemenea, țara noastră a abrogat pensiile speciale pentru parlamentari, dar nu a făcut același demers și în cazul aleșilor locali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News