Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump declară că va candida din nou la președinție în 2024: „Trebuie să ne salvăm țara"
WhatsApp
Fostul președinte american Donald Trump și-a lansat a treia candidatură la Casa Albă, declarând: "Revenirea Americii începe chiar acum". La proprietatea sa din Florida, el a declarat: "Trebuie să ne salvăm țara".
Donald Trump declară că va candida din nou la președinție în 2024: „Trebuie să ne salvăm țara"

Anunțul lui Trump vine în contextul în care unii colegi republicani îl acuză pe acesta pentru performanța slabă a partidului în alegerile de la mijlocul mandatului de săptămâna trecută.

 

Trump: „Îmi anunț în această seară candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite"

 

Președintele Joe Biden, care l-a învins pe Trump în urmă cu doi ani, a declarat că ar putea candida pentru realegere în 2024.

Vorbind marți seară în fața unei mulțimi invitate din sala de bal a clubului său privat Mar-a-Lago din Palm Beach, Trump, în vârstă de 76 de ani, a declarat: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Suntem o națiune în declin. Pentru milioane de americani, ultimii doi ani sub conducerea lui Joe Biden au fost o perioadă de durere, greutăți, anxietate și disperare", conform BBC.

El a continuat: "Pentru a face America măreață și glorioasă din nou, îmi anunț în această seară candidatura pentru funcția de președinte al Statelor Unite."

Cu puțin timp înainte de discurs, el a depus actele la Comisia Electorală Federală prin care își declara oficial candidatura la președinție și a înființat un cont de strângere de fonduri.

Între timp, în afara Mar-a-Lago, susținătorii s-au adunat pentru a flutura steaguri Trump 2024.

 

Trump a abordat multe dintre aceleași teme pe care le repetă de luni de zile

 

Discursul lui Trump a durat mai mult de o oră și a abordat multe dintre aceleași teme pe care le repetă pe scenă de luni de zile.

Printre acestea s-au numărat securitatea frontierelor, independența energetică și criminalitatea, precum și atacuri la adresa bilanțului dlui Biden în funcție.

Soția sa, Melania Trump, i s-a alăturat pe scenă la finalul discursului. Dar au fost prezenți mai puțini membri ai familiei decât la unele dintre evenimentele sale anterioare, iar Ivanka Trump și Donald Jr. nu au participat.

În urma anunțului lui Trump, Ivanka, care a fost anterior consilier principal în administrația tatălui său, a publicat o declarație în care a spus că face un pas înapoi din politică și că nu se va implica în campania din 2024.

"De data aceasta, aleg să dau prioritate copiilor mei mici și vieții private pe care o creăm ca familie", a scris ea.

Aflat la aproape 17.700 km distanță, la summitul G20 din Bali, Indonezia, Biden a fost întrebat dacă a avut o reacție la anunțul lui Trump.

"Nu, nu chiar", a spus președintele democrat. Săptămâna trecută, el a fost filmat râzând când un reporter a sugerat că baza de susținere a lui Trump rămâne puternică.

 

Trump este primul care intră în cursă și devine instantaneu favorit

 

Declarația neobișnuit de timpurie a lui Trump pentru alegerile din 5 noiembrie 2024 este văzută ca o tactică pentru a fura un avans față de potențialii rivali pentru nominalizarea republicanilor la Casa Albă.

Deși Trump este primul care intră în cursă și devine instantaneu favorit, este de așteptat să se confrunte cu adversari.

Printre aceștia s-ar putea număra chiar fostul său vicepreședinte Mike Pence, în vârstă de 63 de ani, și steaua în ascensiune a guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, în vârstă de 44 de ani.

În comentariile de marți, Trump s-a ferit în mare măsură să reia afirmațiile sale nefondate potrivit cărora alegerile din 2020 i-au fost furate prin fraudă electorală în masă.

El a părăsit funcția după un singur mandat în 2021, refuzând să recunoască înfrângerea sa cu șapte milioane de voturi.

Trump a mers mai departe cu anunțul său de marți, în pofida rugăminților consilierilor de a amâna până după alegerile pentru un loc în Senat în Georgia, luna viitoare, pe fondul temerilor că candidatura sa s-ar putea dovedi o distragere prea mare a atenției.

Unii conservatori l-au acuzat pe Trump pentru eșecul republicanilor de a obține victorii radicale în alegerile de la mijlocul mandatului de săptămâna trecută.

Partidul este pe punctul de a deține puterea în Camera Reprezentanților din SUA, dar ar fi cu o marjă extrem de mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel