Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dolarul continuă să crească, atingând maximul din ultimii 20 de ani
WhatsApp
Moneda americană înregistrează a treia lună consecutivă de creșteri, după ce a atins maximul ultimilor 20 de ani, conform Financial Times.
Foto: Unsplash

Dolarul este pe punctul de a obține a treia lună consecutivă de creșteri, după ce a atins maximul ultimilor 20 de ani față de colegii săi, într-o reflectare clară a perspectivelor divergente privind ratele dobânzilor și creșterea economică în cele mai mari economii ale lumii.

Indicele dolarului a crescut cu 14% de la începutul anului. Acesta a continuat să urce pe fondul așteptărilor că Rezerva Federală nu va da înapoi în ceea ce privește creșterea ratelor dobânzilor din SUA pentru a reduce inflația, așa cum a subliniat președintele acesteia, Jay Powell, la simpozionul anual Jackson Hole de săptămâna trecută.

Avantajul monedei americane asupra altor monede reflectă, de asemenea, îngrijorările Europene privitoare la o posibilă recesiune alimentată de creşterea critică a preţurilor la energie, pe fondul ostilităţii Rusiei faţă de Occident.

"Totul indică spre un dolar mai puternic", a declarat Christian Kopf, șeful departamentului de venituri fixe de la Union Investment. "Dolarul este independent de importurile de energie și nu este atât de mult lovit de creșterea prețurilor la energie pe care am văzut-o în special în Europa."

 

Luna august va marca cea de-a treia lună consecutivă în care dolarul a crescut

 

Luna august va marca cea de-a treia lună consecutivă în care dolarul a crescut, în timp ce lira sterlină și euro au scăzut cu 7,4% și, respectiv, 6,6% în aceeași perioadă. Yenul japonez și francul elvețian au scăzut cu 7,1 la sută și 1,5 la sută în aceeași perioadă de trei luni.

Fed a încurajat marile bănci centrale să meargă mai departe cu înăsprirea agresivă a politicii monetare. Randamentele mai mari ale obligaţiunilor guvernamentale americane împing dolarul în sus, deoarece investitorii vând datorii denominate în alte valute în favoarea primelor mai bune la Trezoreria SUA.

Cu toate acestea, presiunea asupra economiei Statelor Unite este departe de a se diminua. Inflaţia din SUA a atins 8,5% în iulie, scăzând uşor faţă de luna precedentă, deşi Fed rămâne concentrată pe ţinta de inflaţie de 2%. Cifrele privind inflaţia din UE pentru luna august au fost programate să fie publicate miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel