Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dolarul atinge maximul ultimelor patru săptămâni
WhatsApp
Dolarul s-a menținut vineri aproape de maximul ultimelor patru săptămâni, după ce datele economice americane au evidențiat o piață a muncii încă tensionată, care ar putea menține Rezerva Federală pe calea agresivă de majorare a dobânzii.
Dolarul atinge maximul ultimelor patru săptămâni  / Foto: Unsplash

Numărul americanilor care au depus noi cereri de indemnizații de șomaj a scăzut săptămâna trecută la minimul ultimelor trei luni, în timp ce disponibilizările au scăzut cu 43% în decembrie, potrivit datelor de joi.

Un raport separat a arătat, de asemenea, că ocuparea forței de muncă în sectorul privat a crescut cu 235.000 de locuri de muncă luna trecută, depășind cu mult așteptările pentru o creștere de 150.000.

 

Indicele dolarului american a atins maximul timp de patru săptămâni 

 

Indicele dolarului american a crescut cu 0,2%, până la 105,3, după ce a atins pentru scurt timp un maxim de patru săptămâni de 105,36.

Indicele era pe cale să înregistreze o creștere săptămânală de peste 1,8%, cea mai mare din septembrie, conform Reuters.

"Datele solide privind piața muncii înseamnă că narațiunea conform căreia Fed poate continua să crească ratele dobânzilor este vie", a declarat Giles Coghlan, analist șef de piață la HYCM.

"Acesta este motivul pentru care am văzut reacția dolarului la datele pozitive de ieri privind forța de muncă", a adăugat Coghlan.

Majoritatea monedelor importante au suferit pierderi vineri, după ce dolarul în creștere le-a dus la minime de mai multe săptămâni în sesiunea precedentă.

 

Euro și-a prelungit declinul 

 

Euro și-a prelungit declinul de 0,8% din sesiunea precedentă, atingând un minim al ultimelor trei săptămâni, de 1,05075 dolari.

Față de yenul japonez , dolarul a urcat cu 0,7% pentru a atinge 134,45 yeni, cel mai ridicat nivel din ultima săptămână.

Piețele își îndreaptă acum atenția către raportul foarte bine urmărit privind salariile din sectorul non-agricol, care va fi publicat vineri, economiștii chestionați de Reuters estimând că economia americană a adăugat 200.000 de locuri de muncă în decembrie. citiți mai departe

"Astăzi, este exact aceeași narațiune ca și ieri. Dacă piața forței de muncă se descurcă bine, atunci este posibil să vedem mai multă putere a dolarului", a declarat Coghlan de la HYCM, adăugând că un număr de salarii spre limita inferioară a așteptărilor ar putea duce la slăbirea dolarului și ar oferi confort Fed că ciclul lor de creștere funcționează.

Vineri vor fi publicate, de asemenea, cifrele provizorii privind inflația din decembrie pentru zona euro, unde se așteaptă o rată anuală a inflației de 9,7%, în scădere de la 10,1% în noiembrie.

 

Prețurile de consum din zona euro ar fi trebuit să se relaxeze

 

Datele din Germania, Franța, Italia și Spania au arătat deja o încetinire a inflației luna trecută, ceea ce sugerează că prețurile de consum din zona euro ar fi trebuit să se relaxeze în decembrie.

"Prețurile mai mici la energie sunt susceptibile de a fi determinat o scădere accentuată a inflației IPC globale în decembrie", a declarat într-o notă Hann-Ju Ho, economist senior pentru bănci comerciale la Lloyds Bank.

"Cu toate acestea, acest lucru va oferi probabil un confort limitat pentru factorii de decizie ai BCE, mai ales că se preconizează că inflația de bază, excluzând alimentele și energia, va continua să accelereze."

În altă ordine de idei, lira sterlină a scăzut cu 0,2%, la 1,1883 dolari, după ce joi a coborât la minimul ultimelor șase săptămâni de 1,1873 dolari.

Aussie a fost ultima dată puțin schimbată la 0,6753 dolari, după ce a alunecat cu 1,3% în sesiunea precedentă și a inversat majoritatea câștigurilor pe care le-a înregistrat la începutul săptămânii, după ce a aflat că China și-a relaxat restricțiile privind importurile de cărbune din Australia.

Kiwi a stagnat la 0,6220 dolari, după o cădere de 1% joi, și era pe cale să înregistreze o pierdere săptămânală de aproape 2%, cea mai gravă din septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel