Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi refugiați ucraineni au vrut să ajungă în România cu mașini furate din UE
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Punctul de trecere a frontierei din oraşul tulcean Isaccea au descoperit două autoturisme în valoare de 123.000 de lei, căutate de autorităţile din Polonia şi Slovacia, în posesia unor cetăţeni ucraineni, a anunţat vineri Garda de Coastă.
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni

Cele două maşini, bunuri căutate în vederea confiscării, erau conduse de cetăţeni ucraineni cu vârste de 30 de ani, respectiv 33 de ani, care au încercat, în cursul zilei de joi, să intre în România.

"Autoturismele, evaluate la aproximativ 123.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun", a precizat Garda de Coastă.

La începutul acestei luni, un caz similar a fost înregistrat în acelaşi punct de trecere a frontierei, autoturismul în cazul respectiv fiind căutat de autorităţile din Grecia. 

 

Peste 200 000 de persoane au intrat în România prin vama Isaccea

 

Aproape 220.000 de persoane au intrat în România prin vama Isaccea de la începutul războiului din Ucraina, fluxul de refugiaţi înregistrat zilnic fiind în creştere faţă de acum două luni.


"De la începutul războiului din Ucraina, prin vama Isaccea, au intrat în România circa 220.000 de persoane cu aproape 52.000 de mijloace de transport şi au ieşit din România circa 185.000 de persoane cu aproape 51.000 de mijloace de transport", a precizat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Adrian Ene.


Spre comparaţie, în zilele de vară, din luna august, prin vama Isaccea, au intrat în România 270 de persoane cu circa 90 de autoturisme şi au ieşit aproximativ 500 de persoane cu circa 1.000 de mijloace de transport.

Fluxul crescut din ultimele zile se explică inclusiv prin restricţiile impuse temporar la graniţa dintre Republica Moldova şi Ucraina, aşa încât unele persoane au fost obligate să schimbe traseul şi să folosească vama din Isaccea, în detrimentul celor din alte zone ale României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel