Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doctorița care era de gardă în noaptea în care a murit Alexandra, audiată de procurori timp de șase ore. Percheziții la medici
WhatsApp
Medicul care era de gardă în noaptea în care a murit Alexandra, la Maternitatea Botoșani, a fost audiat. 
Alexandra Ivanov, tânăra decedată la Maternitatea Botoșani

Medicul de gardă în noaptea în care Alexandra Ivanov (25 de ani, mama a trei copii) a murit la Maternitatea Botoșani după 7 ore în care a implorat ajutor și nu l-a primit a fost adus vineri, 1 septembrie 2023, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Doctorița care a neglijat-o pe pacientă o noapte întreagă a fost audiată timp de 6 ore.

Totodată, procurorii suceveni au efectuat vineri, 1 septembrie 2023, trei percheziții în dosar. 

Procurorii au anunțat că doctorița P.M. a fost audiată în calitate de suspect privind decesul pacientei Ivanov Alexandra pe perioada internării la Spitalul Județean de Urgență "Mavromati" Botoșani.

„În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduce la cunoștință suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedurat aflat în desfășurare", potrivit Compartimentului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, citat de Adevărul.

După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, au fost audiate 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în salon.

Tot în cursul zilei de vineri, 1 septembrie 2023, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională, aparținând persoanei vizate de anchetă și martorului ce a avut calitate de medic curant, fiind ridicate înscrisuri informatice relevante. 

De asemenea, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative domeniului medical.

Culmea, medicul contesta joi, 31 august 2023, decizia suspendării și voia să se întoarcă la maternitate.

Medicul Mariana Pitrop are calitatea de suspect

 

Medicul Mariana Pitrop, care a fost de gardă în noaptea în care a fost internată Alexandra Ivanov la Maternitatea din Botoşani, are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de procurorii suceveni.

Potrivit sursei citate, medicul de pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie 1 a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" a fost audiat, vineri, timp de şase ore la sediul Parchetului.

"În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfăşurat pe durata a şase ore, după ce i-au fost aduse la cunoştinţă suspectei drepturile şi obligaţiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzaţiile aduse, susţinerile urmând a fi analizate în contextul întregului ansamblu probatoriu. Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medicole-legale care să clarifice circumstanţele şi împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, demers procedural aflat în desfăşurare", se precizează în comunicatul Parchetului.

De asemenea, procurorii au efectuat, vineri, trei percheziţii, atât la locuinţa medicului, cât şi la cabinetul acestuia, dar şi la locuinţa medicului curant al Alexandrei Ivanov.

Procurorii mai arată că, "în completarea probatoriului, s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorităţi publice cu atribuţii corelative în domeniul medical".

Alexandra Ivanov, o tânără de 25 de ani, a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale, se arăta într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Potrivit sursei citate, pacienta Alexandra Ivanov a fost internată la ora 23,30 cu "sângerare pe căi genitale externe, dureri hipogastrice şi lombare". Diagnosticul stabilit la internare a fost de "sarcină oprită în evoluţie, metroragie minoră, observaţie anemie secundară".

Inspectorii sanitari au stabilit că "de la ora 00,45, când i s-a administrat ser fiziologic şi un medicament, până la 07,35 nu a mai fost efectuată nicio manevră de îngrijire" pentru tânăra în cauză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel