Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doctorița arestată la Suceava nu a aprobat tratamentul unui pacient până când nu a primit "plicul". Între timp, acesta a murit
WhatsApp
Ies la iveală noi detalii în cazul doctoriței de la Spitalul Județean Suceava, șefa secției de oncologie, prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.
Cazul doctoritei care luat mită de la pacienții bolnavi de cancer a uimit pe toată lumea

Doctorița șpăgară de la Suceava ar fi amânat aprobarea tratamentului unui pacient cu cancer, până când a primit bani de la familia acestuia. Medicamentul a ajuns însă abia după două săptămâni, iar între timp pacientul a murit, scrie publicația locală Monitorul de Suceava.

Într-un alt caz, medicul i-ar fi cerut o sumă dublă față de cea inițială unui pacient cu două forme de cancer.

Şefa secţiei de oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava câștiga 25 de mii de lei lunar şi este cercetată acum pentru luare de mită de la mai bine de 60 de persoane.

Pe lângă sume de bani cuprinse între 50 de lei și 50 de euro, cadrul medical ar mai fi primit parfumuri, băuturi scumpe, miere şi cafea.

După ce a fost arestată preventiv, acum o săptămână, femeia a făcut o contestație care a fost admisă de magistrați, iar în cursul zilei de miercuri a fost plasată în arest la domiciliu.

Ce scrie în denunț

 

Unul dintre denunțuri reclama faptul că dr. Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iași, în tratamentul căruia pacientul s-a aflat până la un moment dat. Medicamentul administrat la Suceava, altul decât cel prescris de la Iași, i-ar fi provocat bolnavului agravarea stării de sănătate, ceea ce a dus la întreruperea tratamentului oncologic.

Din declarațiile martorilor reiese că doctorița chema pacientul la cabinet, dar tot amâna începerea tratamentului, din decembrie 2021 până în martie 2022. Între timp familia pacientului ar fi aflat de la alți bolnavi de cancer pe care i-a întâlnit la spital că pentru a primi tratamentul potrivit pacientul trebuie "să dea plicul". În aprilie 2022, disperați că tratamentul oncologic nu a fost reluat, martorul i-ar fi promis doctoriței Dumitrovici Ababneh că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit spre completare formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, dar nu a mai fost cui să-l administreze deoarece pacientul a murit, mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel