Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DNA a clasat unul dintre dosarele lui Dan Barna pe fonduri europene
WhatsApp
Procurorii DNA au clasat unul dintre cele două dosare pe fonduri europene în care a fost implicat numele co-președintelui USR PLUS, Dan Barna. 

Primul dosar a fost clasat după o perioadă de 3 ani și 2 luni pe motiv că fapta nu există, anunță DNA într-un răspuns pentru Mediafax și Aleph News.

Dosarul în care a fost implicat Dan Barna a fost cercetat de DNA, Serviciul teritorial Alba Iulia, și a avut ca obiect presupuse infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. În această cauză, în care urmărirea penală a fost începută doar cu privire la faptă „in rem”, la data de 2 aprilie 2018, procurorii anticorupție au dispus soluția clasării. De asemenea, a mai fost dispusă soluția disjungerii și continuarea cercetărilor într-o cauză nou constituită în cadrul aceleiași unități de Parchet. În acest nou dosar, la data de 18 martie 2019, procurorii din cadrul DNA – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus soluția clasării.

„Ulterior, la data de 28 octombrie 2019, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție a dispus infirmarea în întregime a ordonanței de clasare, redeschiderea și reluarea urmăririi penale, în această cauză. În cursul lunii octombrie 2019, pe baza informațiilor apărute în media, procurorii anticorupție s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea unor presupuse infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Ulterior, cele două dosare (cel redeschis și cel constituit prin sesizare din oficiu) au fost reunite, iar în noul dosar, pentru completarea cercetărilor, s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico - științifice de către specialiști din cadrul DNA și a unui control de specialitate din partea Departamentului pentru Luptă Antifraudă – DLAF. Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DFAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privirea la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene. În consecință, după epuizarea cercetărilor, la data de 14 iunie 2021, a fost dispusă soluția clasării”, arată DNA într-un răspuns la solicitarea MEDIAFAX și Aleph News.

Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi că faptele există.

În al doilea dosar în care a fost pomenit numele lui Barna și în care există sesizări ale DLAF, DNA continuă cercetările in rem, neavând până acum niciun suspect și niciun inculpat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel