Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Directorul Spitalului Târgu-Jiu a ascuns că are aparat de testare a Covid-19. S-a deschis un dosar penal
WhatsApp
Un dosar penal a fost deschis după ce directorul Spitalului de Urgență Târgu-Jiu nu a spus că are aparat de testare a Covid-19. Județul Gorj este locul în care a fost depistat primul caz din România de infectare cu noul coronavirus. 
Foto ILUSTRATIV

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu anunță că s-au autosesizat și fac cercetări in rem pentru neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, care are un aparat de depistare a noului coronavirus, dar nu l-a folosit.

Dosarul a fost deschis după ce conducerea SJU Târgu-Jiu a declarat public că nu are acest aparat.

Informația că spitalul are aparatul s-a aflat în presa locală, iar directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a negat-o. Apoi, Direcția de Sănătate Publică din Gorj a trimis o echipă de control la Spitalul Județean Târgu-Jiu pentru a verifica de ce nu a fost folosit aparatul de testare pe care unitatea îl are încă din 2015.

Spitalul are aparatul încă din 2015

 

Fostul director al SJU Târgu-Jiu și actual director economic, Gigel Capotă, a declarat, luni, că spitalul a primit, în 2015, un aparat pentru depistarea tuberculozei, care ar putea fi folosit și pentru testarea coronavirusului.

Capotă spunea că spitalul avea voie să folosească aparatul doar pentru testarea TBC, iar în martie a primit o adresă în care spitalul era anunțat că poate face teste și pentru noul coronavirus, însă doar după ce va cere kituri de la producător.

„Serviciul Achiziții a luat legătura cu producătorul și ne-a promis că în maxim trei săptămâni o să primim kiturile, să se poată utiliza pentru depistarea coronavirusului. Nu aveai voie să-l utilizezi pentru altceva, doar pentru TBC. Apărând noul virus și stabilind specialiștii că ar putea fi folosit cu un nou kit, acordul a venit pe 31 martie. Se așteaptă kiturile", a declarat Gigel Capotă, potrivit Mediafax.

Cele peste 500 de teste făcute până în prezent pentru depistarea noului coronavirus în Gorj au fost trimise fie la Institutul „Matei Balș" din Capitală, fie la Craiova. În județul Gorj a fost depistat primul caz din România de infectare cu noul coronavirus, la un tânăr de 25 de ani, din comuna Prigoria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel