Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Directorul programului nuclear din Iran, UCIS de un atac armat, la Teheran
WhatsApp
Mohsen Fakhrizadeh, directorul programului nuclear iranian, a fost vizat de un atac armat, la periferia Teheranului, iar, conform unor surse, a murit, informează agenţia Associated Press.

Atacul a avut loc vineri în localitatea Absard, situată la periferia Teheranului, conform agenţiei Fars. Martorii au auzit focuri de armă şi explozii, care ar fi vizat vehiculul în care se afla Mohsen Fakhrizadeh.

Mohsen Fakhrizadeh, profesor de fizică şi ofiţer în cadrul Gardienilor Revoluţiei, este considerat directorul programului nuclear iranian numit "Amad" ("Speranţă"). Serviciile secrete din Israel şi din Statele Unite suspectează că Iranul încearcă să fabrice arme nucleare. Potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), programul "Amad" s-a încheiat la începutul anilor 2000.

În 2018, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, declara că Mohsen Fakhrizadeh este directorul programului nuclear iranian. "Să reţineţi acest nume: Fakhrizadeh", a afirmat Netanyahu, titreză Mediafax.

Potrivit unor surse citate de postul public de televiziune din Iran, Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis în atacul produs vineri dimineaţă.

Informaţia nu a fost confirmată oficial.

Actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel