Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Directorul general al Pfizer, prezumție îngrijorătoare: „Probabil să apară o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin“
WhatsApp
Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru Fox News că este „probabil” să apară în cele din urmă o variantă de coronavirus rezistentă la vaccin.
Pfizer face concedieri în Belgia şi transferă activităţile în România

„De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de ştiinţă o cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate evita protecţia oferită de vaccinul nostru. Nu am identificat încă una, dar credem că este probabil să apară", a spus Bourla.

Acesta a adăugat că Pfizer ar putea produce noi versiuni ale vaccinului său pentru a combate o astfel de variantă în termen de trei luni de la descoperirea sa.

„Am construit un proces care, în termen de 95 de zile din ziua în care identificăm o variantă ca fiind o variantă de îngrijorare, vom putea avea un vaccin împotriva acesteia", a spus Bourla, tritreză Mediafax.

Experţii avertizează că rate mai mari de circulaţie şi transmitere a virusului creează „mai multe oportunităţi pentru apariţia de noi mutaţii”.

Şansa ca o astfel de variantă să apară scade odată cu creşterea ratei de vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel