Totuși, mai jos vei vedea că această rețetă este mult mai ușoară și mai ieftină. Poți urma acești pași și pentru a face și alte pandișpanuri, așa că ai grijă să citești până la final pentru a descoperi modificările pe care trebuie să le faci dacă vrei să te bucuri de un pandișpan de portocale, ciocolată, marmorat, vanilie etc.
Te învățăm cum să faci un un pandișapan cu portocale pufos ușor și ieftin. Ingredientul secret ca să-ți iasă miezul moale este bicarbonatul! Să gătim!
- 2 ouă
- 100 de grame de zahăr (½ cană)
- 340 de grame de făină 0000
- 200 de mililitri de apă
- 200 de mililitri de suc de portocale
- coaja de la o portocală
- 1 praf de sare
- 15 grame de praf de copt
- 7 grame de bicarbonat de sodiu.
Pentru a începe cu rețeta acestui pandișpan delicios și economic, bateți ouăle la temperatura camerei timp de aproximativ 7 minute. Mai întâi bateți până devin spumoase și, când se întâmplă asta, adăugați praful de sare și zahărul sub formă de ploaie, continuând să bateți.
Când se întâmplă acest lucru, adăugați coaja de portocală. Pe de altă parte, stoarceți fructele și măsurați cantitatea de suc pe care o obțineți din el. Veți avea nevoie în total de aproximativ 400 de mililitri de lichid, prin urmare, trebuie să completați restul cu apă sau mai mult suc. Integrați aceste ingrediente bătând la putere minimă.
La sfârșit adăugăm făina în doua-trei rânduri cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu cu ajutorul unei site sau a unei strecuratori fine pentru a evita cocoloașele. Apoi, integrează-le amestecând ușor cu un mixer de mână și făcând mișcări învăluitoare.
Transferați aluatul într-o formă unsă în prealabil cu unt și cu baza acoperită cu hârtie de copt. Gătiți în cuptorul preîncălzit la 180ºC timp de 40 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Când pandișapanul cu portocale pufos este rece, îl poți tăia și savura cu ceaiul tău preferat.
Pandișpan cu iaurt, fără făină: Pufos, aromat, bogat și sănătos. Gătește-l chiar azi!
Dacă doriți, puteți tăia pandișpanul de casă în jumătate și îl umpleți cu dulceață, cremă de ciocolată sau frișcă de cocos cu căpșuni. Dacă doriți, îl puteți chiar decora cu zahăr pudră.
După cum am menționat la începutul acestei rețete, o puteți modifica dacă doriți să obțineți rezultate diferite.
Pandișpan de lămâie, mandarine sau grapefruit: înlocuiți sucul și coaja de portocale cu ale lămâii, mandarinei sau grapefruitului.
Pandișpan de vanilie: folosiți 400 de mililitri de apă în loc de suc de portocale și adăugați 1 lingură de esență de vanilie la acest preparat. Puteți adăuga niște coaja de citrice dacă vă place combinația.
Pandișpan de ciocolată: înlocuiți 60 de grame de făină cu cacao amară.
Pandișpan marmorat: Urmați pașii de mai sus pentru a face pandișpanul cu vanilie, dar folosiți doar 300 de grame de făină. Se toarnă jumătate din preparat în formă, iar cealaltă se amestecă cu 3 linguri de cacao amară. Turnați-l peste jumătatea de vanilie și faceți câteva mișcări pentru a crea efectul marmorat.
-------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News