Desert rapid cu lămâie și crema de brânză. Ingrediente
două pachete aluat foetaj
doua lămâi
2 cutii cremă de brânză
100 g zahăr
2 linguri unt topit
3 linguri zahăr, pentru ornat
Preîncălzește cuptorul la 180 C. Tapetează o tavă încăpătoare cu hârtie de copt. Într-un bol se pune crema de brânză, zahărul, coaja de lămâie și zeama de lămâie, după gust. Totul se amestecă foarte bine până când compoziția devine spumoasă, iar zahărul se topește.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Desert rapid cu lămâie și cremă de brânză, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitură cu sfecla roșie. Rețeta unui desert sănătos, gustos și ușor de preparat
În tava pregătita se pune o foaie de aluat. Peste ea se pune crema de brânză, având grija să nu acoperi și marginile. Unge marginile rămase libere cu puțina apă, doar cât sa se umezească ușor. Așează a doua foaie de aluat peste crema de brânză și presează ușor pe margini.
citeste si: Dacă ți-a plăcut rețeta Desert rapid cu lămâie și crema de brânză, s-ar putea să îți placă și rețeta Prăjitura ungurească. Rețeta secretă a celui mai rapid și ușor desert pentru cafeaua de dimineață
Foaia de aluat trebuie înțepată cu furculita astfel încât să nu se formeze bule de aer în timp ce se coace, apoi unge foaia de deasupra cu cele două linguri de unt și presara trei linguri de zahăr. Coace totul timp de 30 de minute sau pâna când aluatul este bine făcut. Lasa prăjitura să se răcească, apoi tai-o cubulețe. Poftă bună.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News