Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Descoperire macabră în Italia: O mamă româncă și-a lăsat copilul, cu handicap sever, să moară sub soarele arzător
WhatsApp
O româncă de 45 de ani și-a lăsat fiul tetraplegic de 14 ani sub soare ore în șir: băiatul a murit, mama lui este cercetată. S-a întâmplat în zona Catanese, din Italia. Femeia l-ar fi dus pe băiat în patul său de acasă și ar fi cerut ajutor. Însă, în urma autopsiei, s-a stabilit că băiatul a murit din cauza expunerii excesive la căldură. Femeia este în arest pentru neglijență față de copil.

Și-a lăsat fiul tetraplegic în soare ore întregi, provocându-i moartea. Aceasta este ipoteza parchetului din Caltagirone, în zona Catanese, pentru a explica moartea unui băiat de 14 ani și a dispus arestarea mamei sale, o româncă de 45 de ani.

Potrivit parchetului, "suspecta, în calitate de părinte, și-a abandonat fiul în vârstă de 14 ani, pe care îl avea în custodie exclusivă (de fapt, tatăl decedase), o persoană incapabilă să se întrețină singură din cauza unor afecțiuni psihice și fizice, întrucât suferea de tetrapareză spastică și retard mintal sever; conduita sa ar fi constat în lăsarea minorului expus în mod prelungit la razele soarelui pentru o perioadă considerabilă de timp, ceea ce a dus la decesul acestuia", citează La Stampa.

Potrivit reconstituirii carabinierilor din Grammichele, municipalitatea la periferia căreia locuia băiatul împreună cu mama sa, femeia a cerut ajutor la cel puțin 36 de ore după moartea fiului ei, al cărui cadavru a fost găsit de soldați în patul său, într-o cameră cu aerul condiționat pornit.

Românca și-a lăsat copilul, cu handicap sever, să moară sub soarele arzător

 

Modul în care a fost găsit cadavrul și cuvintele mamei pentru a justifica cele întâmplate au trezit suspiciunile anchetatorilor și s-a dispus efectuarea unei autopsii asupra cadavrului. La finalul autopsiei, medicul legist a stabilit că moartea băiatului a fost cauzată de expunerea prelungită la soare, care s-a produs probabil în jurul datei de jumătatea lunii august, când temperaturile erau foarte ridicate în Sicilia.

Femeia, care consuma alcool, avea custodia exclusivă a băiatului de la moartea tatălui său. Contradicțiile în care a căzut în timpul anchetei au determinat Parchetul să o plaseze în arest pentru neglijență agravată față de copil. De asemenea, a fost acuzată de recidivă, deoarece, pe vremea când soțul ei era încă în viață, cei doi părinți au fost reclamați pentru un alt episod de neglijență față de copil.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

În ordonanța de reținere, Parchetul din Caltagirone subliniază "versiunile contradictorii ale faptelor furnizate de femeie, începând cu apelul la 112 și apoi făcute în timpul inspecției anchetatorilor; diferitele încercări de evadare ale femeii (intenție, de altfel, dezvăluită acelorași militari în timpul intervenției), conștientă de riscurile la care se expunea; rezultatele informațiilor sumare dobândite în timpul activităților desfășurate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel