Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deputat PSD, trimis de DNA în judecată pentru corupție, candidează pentru cea mai înaltă funcţie din judeţul său
WhatsApp
Deputatul PPU (social-liberal) Dorel Căprar, fost PSD, și-a lansat vineri oficial candidatura pentru președinția Consiliului Județean Arad. Acesta este trimis în judecată de DNA pentru corupție.

Dorel Căprar a anunțat o parte dintre proiectele pe care dorește să le implementeze în municipiul Arad și în întreg județul, două dintre domeniile vizate fiind Sănătatea și infrastructura rutieră.

„Vă spun cu hotărâre că Aradul nu mai are timp să aștepte. Nu trebuie să mai fie feuda unuia sau a altuia. Aradul trebuie redat arădenilor, pentru că Aradul este al arădenilor”, a spus Căprar.

Dorel Căprar împreună cu mai mulți parlamentari și şefi de la Direcția de Drumuri și Poduri Timişoara au fost trimişi în judecată la începutul lunii aprilie de DNA într-un dosar de corupție privind taxe pentru protecție politică și angajări nelegale.

Căprar, fost deputat PSD și președinte al PSD Arad, a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Acesta este acuzat de procurorii DNA că și-a folosit influența sau autoritatea în scopul obținerii de foloase necuvenite în formă continuată și de complicitate la luare de mită în formă continuată.

„În perioada iunie – noiembrie 2019, inculpații Ispravnic Cristian Ilie, Horgea Cristian și Căprar Dorel Gheorghe și-ar fi folosit influența conferită de calitățile lor de persoane cu funcție de conducere într-un partid politic pentru angajarea a cinci persoane pe funcțiile de controlor trafic în cadrul DRDP Timișoara, prin fraudarea concursului pentru ocuparea acelor posturi”, a arătat DNA.

Procurorii susțin că posturile respective ar fi urmat să fie ocupate numai după ce s-ar fi analizat, la nivel de conducere a partidului, ofertele candidaților, „urmând ca decizia finală să îi aparțină inculpatului Căprar Dorel Gheorghe”.

„Inculpatul Căprar Dorel Gheorghe ar fi pretins și acceptat ca două dintre posturi să fie ocupate în schimbul sumei de câte 5.000 de euro fiecare, pretinzând ca banii să fie remiși în mod direct la casieria organizației județene de partid”, mai arată procurorii DNA.

Cercetările au mai stabilit că șefii din cadrul DRDP Timișoara sau alte instituții locale sau regionale, susținuți de partid în acele funcții, ar fi avut obligația de a plăti o taxă lunară la casieria organizației județene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcția deținută.

Separat de aceste sume lunare, persoanele cu funcții de conducere susținute în acele funcții de partid ar fi avut obligația de a plăti și alte sume de bani, raportat la necesitățile de moment și solicitările persoanelor cu funcții de conducere din partid.

S-a identificat o asemenea situație când Căprar ar fi pretins și primit suma de 4.500 de lei de la trei inculpați pentru plata cheltuielilor ocazionate de primirea unei delegații din Japonia.

Deputatul mai este acuzat că și-ar fi folosit influența și autoritatea pentru numirea, cu încălcarea legii, a unor persoane în posturi de conducere și execuție din cadrul Direcției Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Timișoara.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel