Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Deficit de șoferi profesioniști în Bulgaria: țara vecină are nevoie de cel puțin 20.000 de angajați
WhatsApp
Există o deficiență de cel puțin 20.000 de șoferi profesioniști în Bulgaria, iar la nivel european, acest deficit depășește jumătate de milion de persoane. Prognozele indică o agravare a situației în următorii ani.
Deficit de șoferi profesioniști în Bulgaria,  țara vecină are nevoie de cel puțin 20.000 de angajați. Sursa - pixabay.com

Anunțul a fost făcut de Dimitar Dimitrov de la Camera Transportatorilor din Bulgaria. Problema rămâne, deși salariile șoferilor bulgari de camion sunt de câteva ori mai mari decât salariul mediu din Bulgaria, fiind comparabile cu cele ale colegilor lor din Europa.

Desigur, acest lucru se aplică transporturilor internaționale. Salariile interne sunt mai mici. „Venitul net lunar al unui șofer bulgar de TIR este în prezent în jur de 3.000 de euro. Pentru comparație, salariul mediu brut lunar în Bulgaria, în septembrie, era de 2.072 BGN (1.058 EUR), conform datelor INS, iar salariul net este semnificativ mai mic”, explică Dimitrov, citat de novinite.bg.

Unele companii plătesc și mai mult șoferilor lor, spune membrul Consiliului de administrație al camerei transportatorilor. Destul de mulți angajatori oferă șoferilor și bonusuri generoase la încheierea unor contracte mai lungi.

„De fapt, ca venit lunar net, unii șoferi bulgari câștigă mai mult decât colegii lor din Europa de Vest”, mai spune Dimitrov.

Reaminim că Autoguidovie, compania de transport public din Lombardia, a decis să-și recompenseze angajații care reușesc să aducă un coleg șofer să lucreze în companie.

O companie din Italia oferă 1.000 de euro salariaților care aduc un prieten să se angajeze

 

Societatea lombardă de transport în comun, Autoguidovie, a decis să-și răsplătească angajații care reușesc să atragă un coleg șofer care să se alăture echipei companiei. Potrivit informațiilor furnizate de jurnaliștii de la Today.it, angajații care aduc un șofer profesionist la companie primesc o primă de o mie de euro.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel