Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Decizie DEFINITIVĂ în dosarul lui Sebastian Ghiţă. Vestea bună primită de fostul deputat
WhatsApp
Magistrații instanței supreme au decis ca dosarul lui Sebastian Ghiță și al fostului primar Iulian Bădescu să fie rejudecat, fiind desființată sentința de la fond, când cei doi au fost achitați. ICCJ a respins însă sesizarea CJUE în acest dosar.

„Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza spre rejudecare Secţie Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în minuta instanței. Decizia este definitivă.

Magistrații Inaltei Curți de Casație și Justiție au decis, în aceeași cauză, să respingă ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

În iulie 2015, procurorii DNA i-au trimis in judecată pe Sebastian Ghiţă si Iulian Bădescu, cu acuzaţiile de dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

Potrivit DNA, în 2013, Iulian Bădescu, în calitate de primar a municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, cu încălcarea prevederilor legale, la instigarea lui Sebastian Ghiţă, a acordat clubului sportiv Asesoft Ploieşti, sponsorizat de acesta, o finanţare nerambursabilă suplimentară din bugetul local, în valoare de 1.500.000 de lei. Pentru alocarea finanţării, Iulian Bădescu ar fi pretins şi primit de la Sebastian Ghiţă, prin intermediul unei societăţi comerciale controlate de afacerist un imobil în Ploiesti, în valoare de 1.041.600 de lei, sumă din care Bădescu a suportat doar 124.000 de lei.

În primă instanță, atât Sebastian Ghiţă, cât și Iulian Bădescu au fost achitați, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel