Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce vedem culori haotice atunci când avem ochii închiși. Oamenii sunt uimiți după ce au aflat răspunsul
WhatsApp
Corpurile noastre funcționează în moduri ciudate și minunate. Cum ar fi imaginile distorsionate și culorile haotice pe care le vedem atunci când închidem ochii să ne culcăm. 
De ce vedem culori haotice atunci când avem ochii închiși. Oamenii sunt uimiți după ce au aflat răspunsul / Foto: Unsplash

Ochii sunt cu siguranță una dintre cele mai interesante părți ale corpului, pentru că funcționează tot timpul, chiar și atunci când dormim.

Cei mai mulți dintre noi am văzut culori și imagini distorsionate atunci când închidem ochii, fiind motivul pentru care utilizatorii de internet sunt fascinați și foarte curioși despre acest organ enigmatic.

 

De ce vedem culori atunci când închidem ochii

 

Aceste lumini intermitente se numesc fosfene și sunt practic un fenomen vizual care este rezultatul stimulilor mecanici declanșați de presiunea pe care o simt ochii noștri atunci când pleoapele sunt închise.

Potrivit Centrului Medical Wexner, retina noastră generează fosfene în urma unei astfel de stimulări și le transformă în semnale electrice care sunt transportate către creierul nostru.

Aflând despre modul în care acest tip de informații vizuale este interpretat de creierul nostru într-o postare pe Reddit, oamenii s-au grăbit să spună că au rămas înmărmuriți.

O persoană a scris: "Wow, cât de incredibi este corpul uman", în timp ce o altă persoană a adăugat: "Minunat!"

Alte comentarii au inclus: "Învăț mai multe pe reddit decât la facultate", "Magic!" și "Și eu care credeam că sunt un supererou".

 

Implant revoluționar de ochi bionic

 

De asemenea, dacă tot suntem la capitolul globilor oculari, la începutul acestui an, oamenii de știință au declarat că un implant revoluționar de ochi bionic a permis unei femei oarbe să vadă, în ceea ce a fost prezentat ca un nou tratament "revoluționar".

Compania franceză Pixium Vision i-a făcut un implant unei femei în vârstă de 88 de ani și aceasta a reușit să detecteze semnale în ochiul ei orb.

Ca parte a tratamentului, femeii i s-a implantat un microcip de 2 mm lățime sub retină și a purtat ochelari speciali cu o cameră conectată la un computer în jurul taliei.

Cipul capta imaginile video de la ochelari și le transmitea computerului, care folosea algoritmi de inteligență artificială pentru a identifica obiectele și a ghida focalizarea ochelarilor.

 

Cum funcționează ochiul bionic

 

Ochelarii au proiectat apoi această imagine prin ochi și în microcip prin intermediul unui fascicul infraroșu, iar cipul a convertit-o în semnale electrice care au fost trimise la creier.

Datorită implantului bionic, femeia a putut desluși cuvinte prin ochiul său orb, care a apărut ca urmare a degenerării maculare legate de vârstă (AMD).

"Pierderea vederii la ochiul stâng din cauza AMD uscată m-a împiedicat să fac lucrurile pe care le iubesc, cum ar fi grădinăritul și jocul de popice în sală", a declarat ea în ianuarie.

"Sunt încântată să fiu prima care are acest implant, entuziasmată de perspectiva de a mă bucura din nou de hobby-urile mele și sper cu adevărat că mulți alții vor beneficia de acest lucru.", conform Ladbible.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel