Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce să torni apă fierbinte peste cățeii de usturoi. Cel mai ușor truc, pe care gospodinele ar trebui să-l știe
WhatsApp
Vă prezentăm azi un truc foarte ușor de folosit, pe care vechile gospodine ar trebui să-l știe deja.
de ce sa pui apa fiarta peste usturoi. Foto: pexels

Cele mai multe gospodine sunt interesate să fie cât mai eficiente în bucătărie și să nu piardă timp inutil. Usturoiul este unul dintre cele mai folosite ingrediente din bucătăria românească, astfel că o curățare rapidă a cățeilor de usturoi este utilă tuturor gospodinelor. 

Așadar, dacă dorești ca usturoiul să se curețe cât mai ușor, ai de făcut câțiva pași foarte simpli: totul începe cu fierberea unei mici cantități de apă. Pui apa pe foc, după ce în prealabil pui într-un alt vas, pe masă, cățeii de usturoi, necurățați, ci doar "despărțiti" de "căpățâna" inițială. După ce apa a dat ușor în clocot, ia-i de pe foc și toarnă tot lichidul peste cățeii de usturoi, care așteaptă "cuminți" pe masă. 

După ce ai turnat apa peste cățeii de usturoi, așteaptă 10 minute pentru ca aceștia să se înmoaie. La final, după cele aproximativ zece minute de stat în apa fierbinte, amestecă puțin cu un tel. Acum poți scurge apa și vei vedea cât de ușor poți curăța cățeii de usturoi. Foițele aproape că se curăță singure, nu-i așa? 

Teoretic, operațiunea ar dura mai mult decât una normală de curățare a usturoiului, pentru că dexteritatea celor mai multe românce le-ar permite să curețe cățeii de usturoi mai rapid, decât cele 10 minute de așteptare. Doar că nu este obligatoriu să dedici tot timpul acestei operațiuni și o poți face în timp ce ești în bucătărie și faci alte lucruri. Plus că la final, mâinile și unghiile nu-ți vor mai mirosi atât de tare a usturoi.

Cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini?

 

Dacă totuși ai curățat usturoi într-un stil clasic, iar multe gospodine se folosesc cu precădere de unghii pentru a decoji cățelul de usturoi, este posibil ca la final, mâinile să miroasă foarte tare a usturoi. Așadar, după ce ai tocat sau curățat usturoi, cel mai bine este să freci o lingură metalică între degete. În acest mod, vei putea scăpa de mirosul care desi este bun în mâncare, te poate deranja în viața de zi cu zi. Explicația frecării cu lingura metalică între degete constă în faptul că lingura metalică atrage mirosul sulfuros. 

Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Spre exemplu, un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe,

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel