Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce nu ar trebui să te ștergi pe față cu prosopul cu care te ștergi pe mâini. Iată secretul dermatologilor
WhatsApp
S-ar putea să te gândești că scaunul de toaletă este obiectul cel mai încărcat de germeni din casa ta, dar nu este așa. De fapt, prosoapele sunt cele mai pline de bacterii, iar dacă le folosești pentru a-ți șterge fața, s-ar putea să faci un deserviciu pielii tale. Și, deși uscarea feței cu un prosop pare cel mai logic lucru de făcut, în realitate, poate face mai mult rău decât bine.
De ce nu ar trebui să te ștergi pe față cu prosopul cu care te ștergi pe mâini. Iată secretul dermatologilor / Foto: Unsplash

Ar trebui serios să te gândești să renunți la prosoape după această cercetare. Dacă te întrebi ce să folosești în schimb, nu uita să verifici bonusul pe care ți l-am pregătit la finalul articolului. Așadar, iată de ce nu este bine ăs te ștergi pe față cu prosopul.

 

1. Îți poate da acnee


Uscarea feței cu același prosop pe care îl folosești pentru a-ți usca corpul ar putea să-ți afecteze pielea mai mult decât crezi. Prosoapele sunt mari capcane de bacterii și, pentru că de obicei le depozităm în baie, unde aerul este umed, se creează mediul perfect pentru ca bacteriile să se dezvolte. Atunci când freci prosopul pe față, muți toate aceste bacterii direct pe piele, ceea ce poate duce în cele din urmă la erupții și pori înfundate. Chiar dacă folosești pentru față un prosop separat de cel pe care îl folosești pentru a-ți usca corpul, probabil că nu îl speli zilnic, iar bacteriile nedorite pot ajunge în continuare pe pielea ta.

 

2. Pielea ta poate îmbătrâni mai repede


Prosoapele de baie din țesătură Terry sunt prea aspre pentru față, iar folosirea lor poate crea mici rupturi în piele, făcându-o vulnerabilă la infecții și riduri. Cu cât speli mai mult prosoapele, cu atât mai fragilă devine țesătura, iar frecarea pe care o creează acționează ca un exfoliant care poate fi prea mult pentru pielea ta.

 

3. Diminuează eficacitatea produselor de îngrijire a pielii


Deși uscarea feței după ce o speli pare un lucru firesc, în realitate, nu va permite pielii tale să profite la maximum de produsele pe care le aplici pe ea. Crema ta hidratantă va pătrunde mai bine în piele înainte ca toată apa să se evapore de la suprafața ei. Scăpând de uscarea cu prosopul vei permite produselor de îngrijire a pielii să fixeze hidratarea de care pielea ta are nevoie pentru a arăta tânără și strălucitoare.

 

4. Vă poate irita pielea

 

Dacă ai pielea sensibilă, folosirea prosoapelor nu este cea mai bună opțiune pentru a-ți usca fața. Deoarece majoritatea țesăturilor de prosoape pot fi prea dure pentru piele, ștergerea feței cu ele poate duce la înroșirea și iritarea pielii, conform BrightSide.

 

5. Îți poate face pielea grasă


Poate părea contradictoriu, dar uscarea pielii tale poate de fapt să o facă mai grasă. Deoarece prosoapele aspre pot îndepărta uleiurile naturale de care pielea ta are nevoie pentru a rămâne sănătoasă, glandele sebacee de sub suprafața pielii vor trebui să producă mai mult ulei pentru a echilibra uscăciunea, ceea ce va duce la o piele prea grasă.

 

Bonus: Cum să-ți usuci fața fără prosop

 

În loc să vă uscați fața cu un prosop, lăsați aerul să își facă treaba. Uscarea la aer este mai igienică și mai delicată cu pielea și, deși necesită mai mult timp decât ștergerea feței cu un prosop, pielea ta îți va mulțumi pentru asta.

Spălați-vă fața ca de obicei.

Lasă-ți pielea să se usuce în mod natural.

Aplicați crema dumneavoastră hidratantă preferată.

Folosești prosopul de baie pentru a-ți șterge fața? Vă puteți gândi la alte modalități alternative de a vă usca pielea, altele decât prosopul?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel