Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
De ce avem vise care se repetă noaptea și ce înseamnă ele
WhatsApp
Majoritatea persoanelor, dacă nu chiar toate, au în comun cel puțin un vis din timpul somnului. Fie că ai senzația de cădere în gol, că ești urmărit sau visezi o tragedie, aceste vise sunt obișnuite și perfect normale. Dar află de ce se repetă și ce semnificație au!
De ce avem vise care se repetă noaptea și ce înseamnă ele / Foto: Unsplash

În medie, ființa umană petrece o treime din viață dormind. Deși corpul nostru se odihnește în timpul somnului, creierul nostru petrece aceste ore de odihnă într-o stare de funcționare foarte bună pentru a pregăti corpul pentru ziua următoare. Aceasta este starea în care pot apărea visele noastre, iar aceste vise, fie că ne plac sau nu, pot avea tendința de a se repeta la nesfârșit.

Noi am aflat de ce avem vise repetitive și ce ar putea să ne spună creierul nostru despre ele.

 

Dacă aveți vise repetitive, nu sunteți singuri

 

Nu vă simțiți descurajat dacă aveți un vis specific care vă bântuie în mai multe rânduri. S-a constatat că visele recurente se întâmplă la 35% dintre preadolescenți și la 60-75% dintre adolescenți și adulți. Deși aceste vise pot fi experimentate în orice moment al vieții, studiile au arătat că aproape 40% dintre oameni încep să aibă vise repetate în copilărie, în timp ce peste 15% încep la vârsta adultă.

Există teme populare pentru visele recurente.

Un sondaj a raportat că primele 5 lucruri pe care le visează oamenii sunt:

- Căderea
- A fi urmărit
- Să te întorci la școală
- A fi nepregătit pentru un test sau un eveniment important
- Să zbori

Majoritatea acestor vise evocă emoții negative și generatoare de anxietate. Studiile au arătat că persoanele cu un nivel scăzut de bunăstare mentală și psihologică sunt mai predispuse să aibă aceste tipuri de vise recurente. 

Iată ce semnifică:

 

Ele ar putea fi o reflectare a ceea ce simțiți

 

A visa că nu ești pregătit pentru un test poate fi o temă comună în rândul studenților, mai ales în perioadele de examene. Acesta este modul în care creierul joacă rolul stresului fizic și mental pe care un student l-ar putea simți. Visele despre căderi pot fi atribuite temerilor și nesiguranței legate de anumite situații. Un vis despre căderea dinților poate fi o reflectare a dificultăților unei persoane timide în exprimarea de sine.


Visele pot semnala faptul că trebuie să repari ceva

 

Teoreticienii au presupus că visele repetate pot fi legate de probleme nerezolvate din viața visătorului, în timp ce alții speculează că aceste vise apar atunci când o persoană încearcă să se confrunte cu traume din trecut. Experții explică faptul că visele specifice care se repetă pot reprezenta dorințele tale ascunse, temerile sau cu totul altceva - cum ar fi nevoia de a te împăca cu un prieten.

 

Sfaturi pentru a reduce visele recurente

 

Datorită faptului că visele cu apariție negativă sunt de obicei provocate de stres, cea mai bună modalitate de a atenua problema este să vă calmați nivelul de stres. În afară de rezolvarea problemelor care vă provoacă coșmarurile, este important să luați în considerare și factori precum dormitul suficient, dormitul în condiții confortabile și menținerea unei vieți și a unei diete echilibrate. Vizita la un psihiatru sau la un terapeut al somnului poate fi, de asemenea, utilă dacă visele tale îți afectează bunăstarea generală.

Aveți anumite vise care se repetă mereu? Sau vă uitați rapid visele atunci când vă treziți?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel