Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dăncilă, întâlnire cu președintele CE. Discuții despre comisarul european
WhatsApp
Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, dar şi cu privire la priorităţile viitoarei CE şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul i-a transmis felicitări oficialului european pentru nominalizarea la conducerea viitoarei Comisii Europene şi a asigurat de întregul său sprijin în eforturile de consolidare a proiectului european şi de a răspunde provocărilor actuale.

La rândul său, preşedintele ales al Comisiei Europene a mulţumit prim-ministrului Dăncilă pentru rezultatele "excepţionale" obţinute de România în exercitarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE, se arată în comunicatul Guvernului.

"În cadrul discuţiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce priveşte conturarea portofoliului alocat ţării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi oficiali au avut o discuţie amplă cu privire la priorităţile viitoarei Comisii Europene şi implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securităţii energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global", se precizează în comunicat.

Cei doi înalţi oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel