Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dan Negru spune că politicienii își doresc terenul pe care e amplasată TVR: "Cred că vor fi mutați în alt sediu"
WhatsApp
Dan Negru crede că politicienii pândesc terenul pe care este amplasată Televiziunea Română. 

Dan Negru este de părere că bugetul TVR este unul imens raportat la audiența pe care o raportează. Totodată, vedeta de televiziune spune că de vină nu sunt jurnaliștii Televiziunii Române, ci politicienii care n-ar vrea performanță, pentru ca la momentul potrivit aceștia să pună mână pe terenul pe care se află televiziunea publică.

TVR se află într-o zonă centrală, pe o suprafață imensă, iar terenul al valora câteva zeci de milioane de euro. Dan Negru spune că este o chestiune de timp până ce televiziunea de stat ar putea fi mutată într-o altă zonă, pe un teren mult mai mic. 

"Nu știu cum a ieșit TVR din scandalul Eurovision dar trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politiceni. TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni și statul e cu frâna, privatul e cu accelerația. Așa e și in televizune: 76 miloane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: in România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piața rămasă, aia de 42%, se bat celelate 73 de televiziuni românești. TVR e printre astea multe cu 1,2%.Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor! Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! "Jocul Cuvintelor", "Romanii au Talent", "Vocea României" sunt showuri care puteau să fie la TVR ( "Got Talent Portugal" e la TVP, "The Voice Italy" e la RAI) Cu 76 de miloane euro buget se puteau face toate. Eu cred însă că miza politicului in afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!!Cred ca intr-o zi TVR va fi mutat intr-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul capitalei vor fi libere...Miza televizunii publice in România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult ... " a scris Dan Negru pe Facebook. 

Șeful TVR, invitat în Parlament pentru explicații în scandalul "Eurovision"

 

Reamintim că juriul din România a acordat punctaj maxim Republicii Moldova, la Eurovision, iar reprezentanţii televiziunii publice a solicitat organizatorilor privind înlocuirea notelor cu "un 'substitut' calculat într-un mod netransparent".

Organizatorii Eurovision 2022 au prezentat joi rezultatele "neobişnuite" pe care le-au detectat în timpul jurizării celei de-a doua semifinale a acestei competiţii muzicale, cu două zile înaintea finalei concursului, care a avut loc sâmbăta trecută în oraşul italian Torino. Aceștia susțin că analiza voturilor exprimate de juriile din Azerbaidjan, Georgia, Muntenegru, Polonia, România şi San Marino a indicat faptul că aceste ţări şi-au acordat puncte între ele, au adăugat reprezentanţii EBU.

Deputatul USR Iulian Bulai l-a invitat pe Dan Turturică, președintele-director general al televiziunii publice, pentru o dezbatere în cadrul Comisiei de cultură a Camerei Deputaților pe tema incidentului de la Eurovision, unde rezultatul votului dat de juriul românesc a fost modificat.

“Situația în care a fost pusă TVR la Eurovision este inadmisibilă și inexplicabilă”, declară deputatul USR Iulian Bulai.

El precizează că l-a invitat pe Dan Turturică, președintele-director general al televiziunii publice, la o întâlnire cu parlamentarii din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților.

„Îîmpreună să găsim soluții și cea mai bună cale de a preveni astfel de abuzuri”, conchide Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel