Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dan Barna: "Nicuşor Dan are un mandat foarte greu; Clotilde Armand luptă pentru banii contribuabililor"
WhatsApp
Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, a apreciat miercuri că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a preluat un mandat foarte greu, având în vedere că Municipalitatea avea datorii de peste trei miliarde de lei şi a opinat că o primă evaluare a activităţii acestuia ar putea fi făcută abia la un an de la preluarea funcţiei.

"Are un mandat foarte greu. A preluat o primărie care - dincolo de declaraţiile de la televizor ale doamnei Firea - a avut mult de desţelenit. Face eforturi, sunt convins că în lunile următoare se vor vedea şi mai multe rezultate. În momentul de faţă, a reuşit să păstreze un buget realist, a reuşit să iasă din datoriile acelea de peste trei miliarde de lei în care a găsit primăria înglodată. S-au început lucrările la reţeaua de termoficare, 13 kilometri sunt acum în reabilitare; alţi 40 - e deschisă licitaţia", a spus liderul USR PLUS, pentru Digi 24.

Dan Barna a apreciat că o primă evaluare a activităţii lui Nicuşor Dan s-ar putea face la împlinirea unui an de mandat, deoarece într-un oraş cu "amplitudinea şi complexitatea de probleme" a Bucureştiului e foarte greu să faci schimbări vizibile în decurs de câteva luni.

În ce o priveşte pe Clotilde Armand, primar al Sectorului 1, Dan Barna a declarat că este mulţumit de activitatea acesteia în mod "categoric".

"Clotilde Armand şi-a asumat o luptă. E cumva similar cu povestea lui Cătălin Drulă, la Metrou. Toată lumea spunea: 'Nu se va putea schimba nimic. Sindicatul e de neatins'. La fel, problema gunoaielor şi a managementului gunoaielor din Bucureşti era considerată una de neatins. (...) Problema nu e rezolvată, dar e în curs de rezolvare. (...) Asta ar trebui să facă orice primar al României, să lupte cu adevărat pentru banii contribuabililor, şi nu să spună: 'Am primit un contract care e de cinci ori mai mare decât oriunde în ţară. Asta e, nu am ce să fac'. Clotilde a refuzat să mai zică 'Asta e!'. Şi acesta e meritul real. Pentru că a intrat într-o luptă unde nimeni nu îi dădea nicio şansă şi e victima unui linşaj mediatic, cred că fără precedent pentru un primar din România", a afirmat Barna.

Referindu-se la competiţia pentru preşedinţia USR PLUS Bucureşti, Dan Barna a declarat că atât Octavian Berceanu, cât şi Vlad Voiculescu reprezintă "resurse foarte importante şi foarte valoroase" ale formaţiunii.

"Vlad Voiculescu e un profil definit, construit. Tavi Berceanu, de asemenea, este un om cu un profil în plină dezvoltare pe partea de mediu şi prin rolul pe care îl are la conducerea Gărzii de Mediu. Este o competiţie care chiar va fi interesantă şi sunt foarte optimist că va ieşi cea mai bună decizie din votul colegilor", a spus Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel