Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dacian Cioloș: ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide
WhatsApp
Dacian Cioloș a anunțat că USR își asumă responsabilitatea guvernării și va porni negocierile cu celelalte partide. Declarația a apărut la puțin timp după ce președintele României, Klaus Iohannis, l-a nominalizat pe liderul USR să formeze un nou Guvern.

Premierul propus de președintele Iohannis a spus care sunt principalele obiective.

Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice... Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR.”, a anunțat Cioloș, pe Facebook.

Dacian Cioloș: ne asumăm responsabilitatea guvernării

 

Dacian Cioloș a mai spus că luni seara va fi o ședință a Biroului Național USR pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.

luni seara are loc o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma „cât mai rapid un guvern cu puteri depline, care să gestioneze pandemia, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”.

„USR susține în continuare că cea mai bună soluție pentru România astăzi este un guvern USR-PNL-UDMR cu un nou prim-ministru și cu un program de guvernare, care să fie respectat de partenerii de coaliție”, conchid liderii USR.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a susținut, luni, de la or 18.10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după consultările avute cu partidele politice.

„Este extrem de important să se gestioneze bine situația pandemică. Este foarte important să se gestioneze creșterea prețurilor la energie și să se ia măsuri pentru ca celelalte prețuri să nu crească la un nivel insuportabil pentru populație. Este foarte important să beneficiem de sumele mari de care poate să dispună România prin Planul Național de Redresare și Reziliență și să nu dăm cu piciorul la această oportunitate.

Formațiunile politice au venit cu diferite abordări, cu diferite propuneri, așa cum reprezentanții acestor formațiuni le-au prezentat și opiniei publice.

Din toate aceste propuneri, eu am reținut una, pe care o voi și pune în practică, și anume am decis să desemnez pentru poziția de candidat la funcția de Prim-ministru pe domnul Dacian Cioloș”, a anunțat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel